Dančí maso je chutné, křehké a šťavnaté! Tedy přesně takové jaké by ideální maso mělo být. Dejte mu šanci a vyzkoušejte náš recept na daňčí roštěnky!
Suroviny
1 Vykostěné maso odblaňte a nakrájejte na plátky. Mírně naklepejte a osolte i opepřete. Na oleji je zprudka opečte a dejte stranou. V uvolněné hluboké pánvi opečte na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Zastříkněte octem, přidejte divoké koření, vraťte maso a přiklopené duste 50 minut nebo do změnknutí. Občas zamíchejte. Nejdříve podlévejte vínem, potom podle potřeby vývarem.
2 Měkké roštěnky vyjměte a šťávu zaprašte moukou. Zalijte 500 ml vývaru a rozmíchejte. Přidejte rybízový džem a přepůlený citron, dochuťte cukrem a provářejte za občasného míchání ještě 30 minut. Proceďte přes husté síto zpět na maso, prohřejte a podávejte nejlépe s dušenou rýží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nadivoko! 12 receptů, díky kterým si zamilujete zvěřinu(12 receptů)
- 20 nejlepších zvěřinových receptů(20 receptů)