0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Daňčí roštěnky po burgundsku

Daňčí roštěnky po burgundsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Daňčí roštěnky po burgundsku

4.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2349 kcal
Bílkoviny 256 g
Sacharidy 126 g
Tuky 61 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dančí maso je chutné, křehké a šťavnaté! Tedy přesně takové jaké by ideální maso mělo být. Dejte mu šanci a vyzkoušejte náš recept na daňčí roštěnky!

Suroviny

daňčí maso 1 kg
hřbet bez kosti
sůl a pepř
rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
kořenová zelenina
2 mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru, nakrájená na kostky
divoké koření
2 bobkové listy, 7 kuliček pepře a nového koření, 5 jalovčinek
ocet 25 ml
víno červené 200 ml
vývar hovězí 1 l
mouka pšeničná hladká 35 g
rybízový džem 25 g
citron 1 ks
přepůlený
krupicový cukr
dle potřeby
rýže dušená
k podávání

1 Vykostěné maso odblaňte a nakrájejte na plátky. Mírně naklepejte a osolte i opepřete. Na oleji je zprudka opečte a dejte stranou. V uvolněné hluboké pánvi opečte na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Zastříkněte octem, přidejte divoké koření, vraťte maso a přiklopené duste 50 minut nebo do změnknutí. Občas zamíchejte. Nejdříve podlévejte vínem, potom podle potřeby vývarem. 

2 Měkké roštěnky vyjměte a šťávu zaprašte moukou. Zalijte 500 ml vývaru a rozmíchejte. Přidejte rybízový džem a přepůlený citron, dochuťte cukrem a provářejte za občasného míchání ještě 30 minut. Proceďte přes husté síto zpět na maso, prohřejte a podávejte nejlépe s dušenou rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit