Omáčka puttanesca se tradičně dává na těstoviny. Vypůjčili jsme si její přísady (vynechali jsme však sardelky a naopak přidali papriku) a musíme říct, že i s kotletami jí to moc sluší.
Suroviny
Postup
Předehřejte gril v troubě a mřížku umístěte 10 cm pod něj. Papriku a rajčátka v pekáči promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a chilli papričkami, přičemž rajčátka trochu zmáčkněte. Osolte, opepřete a rozprostřete do jedné vrstvy. Kotlety potřete zbylou lžící oleje, osolte a opepřete a rozložte na zeleninu.
Grilujte 7 minut, pak kotlety obraťte. Posypte olivami a kapary a grilujte dalších zhruba 5–8 minut, až budou kotlety pěkně opečené (máte-li teploměr, ideální je teplota 60°C uvnitř masa u kosti). Posypte bazalkou a podávejte se zeleninou, přelité vypečenou šťávou a s křupavým italským chlebem.
Oběd na další denSendviče s vepřovým masem
Připravte o 2 vepřové kotlety víc. Po vychladnutí je vykostěte a nakrájejte na proužky. Naplňte do oblíbených housek nebo bulek spolu se salátem coleslaw nebo housky potřete majonézou a hořčicí a nakonec doplňte nakládanými okurkami.