Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené vepřové kotlety à la puttanesca
Pečené vepřové kotlety à la puttanesca
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené vepřové kotlety à la puttanesca

3/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1505 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 27 g
Tuky 110 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka puttanesca se tradičně dává na těstoviny. Vypůjčili jsme si její přísady (vynechali jsme však sardelky a naopak přidali papriku) a musíme říct, že i s kotletami jí to moc sluší. 

Suroviny

na kolečka
rajčata cherry 450 g
větší, přepůlené
olivový olej panenský 3 PL
sušená, drcená + navíc k podávání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kotleta 4 ks
s kostí, silné cca 2 cm, o pokojové teplotě
kalamata
kapary 3 PL
propláchnuté
bazalka
čerstvá, k podávání
k podávání

Postup

1

Předehřejte gril v troubě a mřížku umístěte 10 cm pod něj. Papriku a rajčátka v pekáči promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a chilli papričkami, přičemž rajčátka trochu zmáčkněte. Osolte, opepřete a rozprostřete do jedné vrstvy. Kotlety potřete zbylou lžící oleje, osolte a opepřete a rozložte na zeleninu.

2

Grilujte 7 minut, pak kotlety obraťte. Posypte olivami a kapary a grilujte dalších zhruba 5–8 minut, až budou kotlety pěkně opečené (máte-li teploměr, ideální je teplota 60°C uvnitř masa u kosti). Posypte bazalkou a podávejte se zeleninou, přelité vypečenou šťávou a s křupavým italským chlebem.

Oběd na další den

Sendviče s vepřovým masem

Připravte o 2 vepřové kotlety víc. Po vychladnutí je vykostěte a nakrájejte na proužky. Naplňte do oblíbených housek nebo bulek spolu se salátem coleslaw nebo housky potřete majonézou a hořčicí a nakonec doplňte nakládanými okurkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9