Pečené vepřové kotlety à la puttanesca

Pečené vepřové kotlety à la puttanesca

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 446 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 5 g
Tuky 42 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka puttanesca se tradičně dává na těstoviny. Vypůjčili jsme si její přísady (vynechali jsme však sardelky a naopak přidali papriku) a musíme říct, že i s kotletami jí to moc sluší. 

Suroviny

paprika žlutá 1 ks
na kolečka
450 g
třešňová rajčátka větší, přepůlené
olivový olej 3 PL
panenský
1 špetka
sušená chilli paprička drcená, navíc k podávání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
4 ks
vepřové kotlety s kostí silné cca 2 cm, o pokojové teplotě
1 hrnek
olivy kalamata
kapary 3 PL
propláchnuté
bazalka
k podávání
ciabatta
k podávání

1 Předehřejte gril v troubě a mřížku umístěte 10 cm pod něj. Papriku a rajčátka v pekáči promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a chilli papričkami, přičemž rajčátka trochu zmáčkněte. Osolte, opepřete a rozprostřete do jedné vrstvy. Kotlety potřete zbylou lžící oleje, osolte a opepřete a rozložte na zeleninu.

2 Grilujte 7 minut, pak kotlety obraťte. Posypte olivami a kapary a grilujte dalších zhruba 5–8 minut, až budou kotlety pěkně opečené (máte-li teploměr, ideální je teplota 60°C uvnitř masa u kosti). Posypte bazalkou a podávejte se zeleninou, přelité vypečenou šťávou a s křupavým italským chlebem.

 

Oběd na další den

Sendviče s vepřovým masem

1 Připravte o 2 vepřové kotlety víc. Po vychladnutí je vykostěte a nakrájejte na proužky. Naplňte do oblíbených housek nebo bulek spolu se salátem coleslaw nebo housky potřete majonézou a hořčicí a nakonec doplňte nakládanými okurkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit