Uzené kotlety zapečené se zelím

Uzené kotlety zapečené se zelím

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1734 kcal
Bílkoviny 215 g
Sacharidy 32 g
Tuky 80 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá večeře na téma "maso s chlebem" dotažená do dokonalosti.

Suroviny

cibule červená 2 ks
pokrájená nahrubo
zelí kysané 300 g
kotleta 2 ks
uzené
slanina 4 plátky
sušená, prorostlá
pepř
hrubě mletý

Na oleji poduste, až zesklovatí, 2 červené cibule pokrájené nahrubo. Propláchněte 300 g kysaného zelí, nechte okapat a pak ho urovnejte do pekáčku. Navrch položte 2 uzené kotlety, na ně dejte cibuli, 4 plátky prorostlé sušené slaniny a posypte hrubě mletým pepřem. Zapékejte v troubě asi 20 minut; podávejte s chlebem.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit