0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Noky s houbami a medailonky z panenky

Noky s houbami a medailonky z panenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Noky s houbami a medailonky z panenky

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1674 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 213 g
Tuky 43 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V září se vracejí každodenní otázky, které souvisejí se začleněním do pravidelného režimu: co bude k večeři, co zítra s sebou do práce a co dát dětem k svačině do školy? Máme pro vás odpověd v podobě noků s panenkou, které budou večer chutnat celé rodině, a ještě z nich připravíte oběd na druhý den.

Suroviny

panenka 1 ks
nakrájená na plátky
olivový olej
podle potřeby
máslo 3 PL
lesní houby 400 g
čerstvé (můžete použít i krémové hnědé žampiony)
sůl
pepř
čerstvě mletý
šalotka 2 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
1–2 stroužky nakrájené nadrobno
víno bílé 100 ml
suché
tymián 2 ČL
lístky nasekané + celé snítky na ozdobení
gnocchi bramborové 500 g
kupované nebo domácí
parmazán
nastrouhaný, k podávání

1 Plátky panenky rozložte na prkénko, osolte je a opepřete a potřete olejem z obou stran. Takto je nechte marinovat, dokud nepřipravíte houby a noky.

2 Ve velké hluboké pánvi na středním plameni rozpusťte 1 lžíci másla. Přidejte nakrájené houby, osolte a opepřete, ztlumte a pak zvolna za občasného míchání opékejte asi 8 minut, houby zhnědnou a změknou. Přisypte šalotku a česnek a míchejte dál, až bude šalotka průsvitná, asi 2 minuty. Zvyšte plamen, přidejte víno a tymián. Zakryjte poklicí a duste, aby se tekutina téměř odvařila, bude to trvat asi 10 minut.

3 Mezitím přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, vhoďte noky a vařte podle návodu na obalu. Potom je slijte a vložte do pánve s hotovými houbami. Vše promíchejte se zbývajícím máslem, ochutnejte a dolaďte solí a pepřem. Zakryjte a udržujte teplé.

4 Steakovou nebo grilovací pánev rozpalte tak, aby se z ní kouřilo. Vložte připravené medailonky a opékejte z každé strany asi minutu. Chvíli pro otočení masa poznáte podle toho, že se přestane lepit ke dnu pánve. Hotové medailonky nechte odpočívat na čistém prkénku. Nandejte noky na talíře, posypte je parmazánem, doplňte medailonky z panenky, ozdobte tymiánem a podávejte.

OBĚD DO KANCELÁŘE: 

Listové taštičky s houbovou směsí
Troubu předehřejte na 200°C. Z vyváleného plátu listového těsta vykrájejte čtverce o hraně cca 10cm. Na každý dejte cca 1 lžíci vychladlé směsi noků a hub z předchozího receptu. Pokud vám zbyly medailonky, přidejte i kousky masa. Uzavřete tak, že spojíte protilehlé vrcholy, čímž vzniknou rovnostranné trojúhelníky. Spoje důkladně přitiskněte, trojhránky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem. Vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč