Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vinný zabaglione s ovocem

Rychlé a výtečné, ale chce to trochu cviku. Malé varování: jakmile přátelé zjistí, že tuhle italskou klasiku zvládáte levou zadní, budou ji po vás chtít znovu a znovu!

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Italská

Ingredience

    • 4 žloutky
    • 2–3 sáčky vanilinového cukru
    • 150 ml suchého sektu
    • pár kapek citronu nebo pomeranče
    • čerstvé ovoce: lesní plody, jahody…

Příprava jídla

1. Opláchněte ovoce a narovnejte ho na talíře nebo do pohárů.

2. Žloutky a cukr v misce zalijte sektem a zakápněte citrusovou šťávou. Ve vodní lázni rychle šlehejte metličkou; vznikne pěna, která působením tepla houstne. Když se v ní po vytáhnutí metličky tvoří špičky, naaranžujte ji na ovoce tak, aby nepřekrývala nejhezčí kousky.

3. Servírujte okamžitě, aby krásný kyprý povrch neměl šanci klesnout.

Know how mistrů
Dokonalý vinný zabaglione potřebuje vodní lázeň. Připravte si kastrůlek s trochou vody, misku a metličku s mnoha proutky nebo ponorný šlehač. Přiveďte vodu k varu, pak na kastrůlek posaďte misku a šlehejte…
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s tomatovou omáčkou

Tartar z čerstvého tuňáka s tomaty a zeleným olejem

Grilovaný mořský ďas

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.54

Přidat komentář