Ve zlatavé placičce se pomalu rozpouští zmrzlina a společně pak klesají do vinné pěny…
Suroviny
Postup
1 V hrnci smíchejte sirup, máslo a cukr, prohřejte tak, aby se cukr rozpustil, stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Pak zpracujte mouku s vychladlou cukrovou směsí na těsto; nechte ho hodinu stát v chladu.
2 Předehřejte troubu na 180 °C. Na plech vyložený papírem na pečení dávejte malé kuličky těsta asi 15 cm od sebe (roztečou se na placičky) a pečte je 3-5 minut dozlatova. Z teplých placiček ihned tvarujte kornoutky; po vychladnutí by se lámaly. Pracujte rychle, a pečte placičky jen po dvou až třech kusech.
3 Lesní ovoce povařte 2-3 minuty s polovinou cukru a červeným vínem, rozlijte do pohárů a nechte chladnout.
4 Nad horkou vodní lázeň umístěte misku se žloutky, zbylým cukrem a dezertním vínem a vše šlehejte tak dlouho, až vznikne jemná pěna. Nalijte ji na vychladlé lesní ovoce. Nakonec do poháru umístěte kornoutek s kopečkem zmrzliny.