Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1311 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 86 g
Tuky 79 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve zlatavé placičce se pomalu rozpouští zmrzlina a společně pak klesají do vinné pěny…

Suroviny

200 g
lesní ovoce (borůvky, maliny, ostružiny)
suché
dezertní
mandlová zmrzlina 200 ml
nebo oříšková
Na kornoutky
zlatý sirup 30 g
Marks & Spencer nebo v Tescu

Postup

1

1 V hrnci smíchejte sirup, máslo a cukr, prohřejte tak, aby se cukr rozpustil, stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Pak zpracujte mouku s vychladlou cukrovou směsí na těsto; nechte ho hodinu stát v chladu.

2 Předehřejte troubu na 180 °C. Na plech vyložený papírem na pečení dávejte malé kuličky těsta asi 15 cm od sebe (roztečou se na placičky) a pečte je 3-5 minut dozlatova. Z teplých placiček ihned tvarujte kornoutky; po vychladnutí by se lámaly. Pracujte rychle, a pečte placičky jen po dvou až třech kusech.

3 Lesní ovoce povařte 2-3 minuty s polovinou cukru a červeným vínem, rozlijte do pohárů a nechte chladnout.

4 Nad horkou vodní lázeň umístěte misku se žloutky, zbylým cukrem a dezertním vínem a vše šlehejte tak dlouho, až vznikne jemná pěna. Nalijte ji na vychladlé lesní ovoce. Nakonec do poháru umístěte kornoutek s kopečkem zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín