Rychlé a výtečné, ale chce to trochu cviku. Malé varování: jakmile přátelé zjistí, že tuhle italskou klasiku zvládáte levou zadní, budou ji po vás chtít znovu a znovu!
Suroviny
Postup
Opláchněte ovoce a narovnejte ho na talíře nebo do pohárů.
Žloutky a cukr v misce zalijte sektem a zakápněte citrusovou šťávou. Ve vodní lázni rychle šlehejte metličkou; vznikne pěna, která působením tepla houstne. Když se v ní po vytáhnutí metličky tvoří špičky, naaranžujte ji na ovoce tak, aby nepřekrývala nejhezčí kousky.
Servírujte okamžitě, aby krásný kyprý povrch neměl šanci klesnout.
Know how mistrů
Dokonalý vinný zabaglione potřebuje vodní lázeň. Připravte si kastrůlek s trochou vody, misku a metličku s mnoha proutky nebo ponorný šlehač. Přiveďte vodu k varu, pak na kastrůlek posaďte misku a šlehejte…
Komentáře