Vinný zabaglione s ovocem

Vinný zabaglione s ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 (3)
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2228 kcal
Bílkoviny 68 g
Cukr 204 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rychlé a výtečné, ale chce to trochu cviku. Malé varování: jakmile přátelé zjistí, že tuhle italskou klasiku zvládáte levou zadní, budou ji po vás chtít znovu a znovu!

Suroviny

žloutek 4 ks
vanilkový cukr 2 bal
150 ml
suchý sekt
citron
pár kapek, lze nahradit pomerančem
ovoce
lesní plody, jahody
1. Opláchněte ovoce a narovnejte ho na talíře nebo do pohárů.

2. Žloutky a cukr v misce zalijte sektem a zakápněte citrusovou šťávou. Ve vodní lázni rychle šlehejte metličkou; vznikne pěna, která působením tepla houstne. Když se v ní po vytáhnutí metličky tvoří špičky, naaranžujte ji na ovoce tak, aby nepřekrývala nejhezčí kousky.

3. Servírujte okamžitě, aby krásný kyprý povrch neměl šanci klesnout.

Know how mistrů
Dokonalý vinný zabaglione potřebuje vodní lázeň. Připravte si kastrůlek s trochou vody, misku a metličku s mnoha proutky nebo ponorný šlehač. Přiveďte vodu k varu, pak na kastrůlek posaďte misku a šlehejte…

Obchod Apetit