Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vinný zabaglione s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2324 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 218 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé a výtečné, ale chce to trochu cviku. Malé varování: jakmile přátelé zjistí, že tuhle italskou klasiku zvládáte levou zadní, budou ji po vás chtít znovu a znovu!

Suroviny

suché
pár kapek, lze nahradit pomerančem
ovoce
lesní plody, jahody

Postup

1

Opláchněte ovoce a narovnejte ho na talíře nebo do pohárů.

2

Žloutky a cukr v misce zalijte sektem a zakápněte citrusovou šťávou. Ve vodní lázni rychle šlehejte metličkou; vznikne pěna, která působením tepla houstne. Když se v ní po vytáhnutí metličky tvoří špičky, naaranžujte ji na ovoce tak, aby nepřekrývala nejhezčí kousky.

3

Servírujte okamžitě, aby krásný kyprý povrch neměl šanci klesnout.

Know how mistrů
Dokonalý vinný zabaglione potřebuje vodní lázeň. Připravte si kastrůlek s trochou vody, misku a metličku s mnoha proutky nebo ponorný šlehač. Přiveďte vodu k varu, pak na kastrůlek posaďte misku a šlehejte…

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:35
Recept se nachází v č.11/05, str.54