0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vinný zabaglione s ovocem

Vinný zabaglione s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vinný zabaglione s ovocem

3.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2324 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 218 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé a výtečné, ale chce to trochu cviku. Malé varování: jakmile přátelé zjistí, že tuhle italskou klasiku zvládáte levou zadní, budou ji po vás chtít znovu a znovu!

Suroviny

žloutek 4 ks
vanilkový cukr 2 bal
víno šumivé 150 ml
suché
citron
pár kapek, lze nahradit pomerančem
ovoce
lesní plody, jahody

1 Opláchněte ovoce a narovnejte ho na talíře nebo do pohárů.

2 Žloutky a cukr v misce zalijte sektem a zakápněte citrusovou šťávou. Ve vodní lázni rychle šlehejte metličkou; vznikne pěna, která působením tepla houstne. Když se v ní po vytáhnutí metličky tvoří špičky, naaranžujte ji na ovoce tak, aby nepřekrývala nejhezčí kousky.

3 Servírujte okamžitě, aby krásný kyprý povrch neměl šanci klesnout.

Know how mistrů
Dokonalý vinný zabaglione potřebuje vodní lázeň. Připravte si kastrůlek s trochou vody, misku a metličku s mnoha proutky nebo ponorný šlehač. Přiveďte vodu k varu, pak na kastrůlek posaďte misku a šlehejte…

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Obchod Apetit