Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žloutková vinná pěna
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1661 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 65 g
Tuky 124 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žloutková pěna s dezertním vínem je známá jako ‚zabaglione‘ či ‚sabayon‘. Abyste si vychutnali její jemnou chuť, nedejte jí šanci vychladnout!

Suroviny

z půlky citronu
skořice 1 špetka
sušenky
malé, křehké nebo kočičí jazýčky k podávaní

Postup

1

Žloutky s cukrem a pár kapkami horké vody vyšlehejte do pěny. Misku postavte nad hrnec s vroucí vodou a v páře do ní vešlehejte víno, až vznikne téměř tuhá pěna. Zašlehejte citronovou kůru a skořici, sejměte z ohně a ještě chvíli šlehejte, až pěna trochu vychladne – ale ne příliš, spadla by. Ihned podávejte, třeba s křehkými malými sušenkami nebo kočičími jazýčky.

Pára je znamenitý kuchyňský pomocník. Šetrně rozpustí čokoládu a způsobí, že se při šlehání dezert nádherně nadýchne; efekt je ale třeba vychutnat co nejrychleji!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

27.02.2008 11:52
Nevím, nevím, takový časopis jako vy by se měl vyhnout propagaci jídel se syrovými žloutky.To zpracování nad párou nestačí. Co vy na to?
01.03.2008 02:23
kdo nechce,ať je nejí :-)
03.03.2008 20:34
Na čerstvých syrových žloutcích nevidím nic závadného.
29.03.2008 17:43
Milá Květo, zabaglione je jeden z nejvyhlášenějších světových dezertů. Kupte si zkrátka kvalitní vejce, ideálně z biochovu. Jinak Vaše poznámka, promiňte mi tu drzost (ale je to bohužel tak:-), svědčí opět o "českém" strachu až skepsi vůči světové kuchyni. Tento dezert má místo v restauracích nejvyhlášenějších a pokud vím, patří vedle čokoládové pěny k těm nejoblíbenějším vůbec.
27.02.2008 07:55
Recept se nachází v č.4/07, str.47

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...