40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty
Francouzské dezerty
Když se řeknou krémové dezerty, mnohým z nás se vybaví emblematické francouzské dezerty. Místní pekaři a cukráři ví, jak propojit dokonalé těsto s chuťově vyváženým krémem vytvářející nezaměnitelný zážitek. Zavzpomínejte na dovolenou ve Francii s domácími věnečky Paris-Brest, flambovaným crème brûlée, nadýchaným millefeuille nebo odpalovaným těstem v dokonalých eclairkách.
Italská lehkost
Pokud je pro vás symbolem krémového dezertu italské tiramisu nebo panna cotta, jste na správné adrese. Jemný a nadýchaný krém v tiramisu je jako stvořený k parnému létu, připravit si ho ale můžete kdykoliv. Stejně tak chlazenou panna cottu, kterou můžete doplnit o sezónní ovoce. Italové na své krémy využívají především sýru mascarpone, ale také kvalitní smetany, neutrální ricotty či poctivého másla.
Pod britskou vlajkou
Do nabídky krémových dezertů nesmíme zapomenout zařadit také britské moučníky, které nejsou tolik známé. Přesto si zaslouží naši pozornost, jsou snadné na přípravu a chuťové pohárky si přijdou na své. Velice snadný, a přesto chutný, je dezert zvaný Eton mess, v překladu etonský nepořádek. Za zmínku stojí také Banoffee pie, který si vás získá návykovou kombinací hříšného karamelu, nadýchané smetany a voňavých banánů.
Krémy, které dezerty povznesou do nebeských výšin
Přemýšlíte, jaký krém bude pro váš sváteční dezert ideální? Na výběr je hned několik variant. Nadýchaný krém připravíte ze šlehačky, našlehaného tvarohu, pudinku, čokolády či čerstvých citronů. Využijete je jak při přípravě narozeninového dortu, svátečního moučníku, nedělního dezertu či roztomilých cupcaků.
Krémové řezy
Ideální poměr těsta a krému najdeme u krémových řezů. Na dětství můžete zavzpomínat s Míša dezertem, žloutkovými řezy nebo řezy Florida. Jestli si mezi nimi nedokážete vybrat stejně jako my, zkuste si je postupně připravit všechny, jeden pekáč bývá totiž opravdu málo.
Vyzkoušejte další krémové dezerty, které jistě potěší vás i milovníky sladkých teček za hlavním jídlem.