Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí filé v těstíčku

Běžný obal z mouky, vajec a strouhanky projednou nahraďte delikátním těstíčkem podle Milčina receptu. I obyčejné filé s ním získá italský šmrnc!

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Italská

Ingredience

    • 600 g rybích filetů (například z candáta)
    • 2 vejce
    • 70 g strouhaného parmazánu
    • 1 limetku
    • 4 lžíce bílého vína
    • 6 lžic hladké mouky
    • sůl
    • tuk na smažení

Příprava jídla

1. Filé nakrájejte na kostičky. Pokapejte ho šťávou z limetky, osolte a obalte v parmazánu. Děti mezitím připraví těstíčko: požádejte je, aby v misce rozmíchaly vejce, víno a mouku. Ve směsi – konzistencí by měla připomínat těsto na palačinky – pak namáčejte připravené kousky ryby.

2. V pánvi rozpalte tuk a rybu v něm ze všech stran osmažte; trvá to asi sedm minut. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší, případně ozdobené proužky limetkové kůry.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ryba na pomerančích a harisse

Zapékaná ryba

Naložená bílá ryba

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.64

Přidat komentář