Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Filé zapečené s citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 100
Do 45 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zářným důkazem toho, že v jednoduchosti je síla a chuť, je toto filé zapečené s citronem. Stačí vám jedno balení mraženého filé a pak už jen suroviny, které má většina z nás běžně doma – máslo, citron a na dochucení sůl a pepř. Skutečně jednoduchý recept na přípravu mražených rybích filet.

Související recepty

Suroviny

rybí filé 1 bal
např. mořská štika
pepř
čerstvě drcený
sůl
olivový olej
hoblinky
nebo plátky citronu
nebo brambory s čerstvou petrželkou

Postup

1

Balení mraženého filé (např. filety mořské štiky) vytáhněte z mrazáku a každý – ještě zmrzlý – kousek z obou stran posolte, lehce posypte čerstvě drceným pepřem a dejte do pekáčku pokapaného olivovým olejem.

2

Poklaďte hoblinkami másla a pokapejte citronovou šťávou nebo obložte plátky citronu. Podlijte trochou vody a dejte dozlatova péct do trouby předehřáté na 180 stupňů.

3

Podávejte s bramborovou kaší nebo bramborami sypanými čerstvou petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín