Zářným důkazem toho, že v jednoduchosti je síla a chuť, je toto filé zapečené s citronem. Stačí vám jedno balení mraženého filé a pak už jen suroviny, které má většina z nás běžně doma – máslo, citron a na dochucení sůl a pepř. Skutečně jednoduchý recept na přípravu mražených rybích filet.
Suroviny
rybí filé
1
bal
např. mořská štika
pepř
čerstvě drcený
sůl
olivový olej
hoblinky
nebo plátky citronu
nebo brambory s čerstvou petrželkou
Postup
1
Balení mraženého filé (např. filety mořské štiky) vytáhněte z mrazáku a každý – ještě zmrzlý – kousek z obou stran posolte, lehce posypte čerstvě drceným pepřem a dejte do pekáčku pokapaného olivovým olejem.
2
Poklaďte hoblinkami másla a pokapejte citronovou šťávou nebo obložte plátky citronu. Podlijte trochou vody a dejte dozlatova péct do trouby předehřáté na 180 stupňů.
3
Podávejte s bramborovou kaší nebo bramborami sypanými čerstvou petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé rodinné recepty, které zvládnete ve dvou až třech krocích(29 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )