Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 860 kcal
Bílkoviny 57 g
Cukr 47 g
Tuky 41 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Běžný obal z mouky, vajec a strouhanky projednou nahraďte delikátním těstíčkem podle Milčina receptu. I obyčejné filé s ním získá italský šmrnc!

Suroviny

600 g
rybí filé z candáta
vejce 2 ks
parmazán 70 g
strouhaný
limeta 1 ks
víno bílé 4 PL
mouka pšeničná hladká 4 PL
sůl
tuk
na smažení
1. Filé nakrájejte na kostičky. Pokapejte ho šťávou z limetky, osolte a obalte v parmazánu. Děti mezitím připraví těstíčko: požádejte je, aby v misce rozmíchaly vejce, víno a mouku. Ve směsi – konzistencí by měla připomínat těsto na palačinky – pak namáčejte připravené kousky ryby.

2. V pánvi rozpalte tuk a rybu v něm ze všech stran osmažte; trvá to asi sedm minut. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší, případně ozdobené proužky limetkové kůry.

Obchod Apetit