Běžný obal z mouky, vajec a strouhanky projednou nahraďte delikátním těstíčkem podle Milčina receptu. I obyčejné filé s ním získá italský šmrnc!
Suroviny
600g
rybí filé z candáta
vejce2ks
parmazán70g
strouhaný
limeta1ks
víno bílé4PL
mouka pšeničná hladká4PL
sůl
tuk
na smažení
1. Filé nakrájejte na kostičky. Pokapejte ho šťávou z limetky, osolte a obalte v parmazánu. Děti mezitím připraví těstíčko: požádejte je, aby v misce rozmíchaly vejce, víno a mouku. Ve směsi – konzistencí by měla připomínat těsto na palačinky – pak namáčejte připravené kousky ryby.
2. V pánvi rozpalte tuk a rybu v něm ze všech stran osmažte; trvá to asi sedm minut. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší, případně ozdobené proužky limetkové kůry.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 18:06
Apetit 11/05