Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dýňové rizoto

Popis receptu: 
podle Moniky Bláhové Huberové
Autor: Dana Vaňková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1/2 střední dýně (muškátová, hokajdo nebo máslová) 1 cibule kvalitní sojová omáčka (ze zdravé výživy) tvrdý sýr kurkuma slunečnicová semínka sterilovaná sladká kukuřice

Příprava jídla

Postup: nadrobno nakrájí cibuli a osmahnu ji na oleji (nejlepší je olivový, nepřipaluje se) - až zesklovatí, přisypu na drobno nakrájenou vydlabanou dýni, kterou nemusím loupat, jenom pořádně umyju - osolím a podusím s naběračkou horké vody a trochou sojové omáčky (podle chuti) - přikryju pokličkou a dusím cca 20 minut než dýně změkne - mezitím uvařím rýži, kterou do dýně po uplynulé době vmíchám. Přidám koření kurkuma, slunečnicová semínka, která jsem si mezitím osmahla bez tuku na pánvičce (nebo je nemusím osmahnout vůbec, ale má to lepší chuť) a sterilovanou sladkou kukuřici. Posypu strouhaným sýrem. A je hotovo. K rizotu je vynikající rajčatový salát - postup: nakrájím na kousky čerstvá rajčata, cibuli na drobno a přidám cukr moučka, sůl, trochu pepře, citron a olivový olej.
REKLAMA

Přidat komentář