0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pórkové koláčky se sýrem

Pórkové koláčky se sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pórkové koláčky se sýrem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3180 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 192 g
Tuky 236 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou skvělé ihned po upečení i studené. Pokud vám zbude trochu náplně, snězte ji na topinkách, toustech nebo s těstovinami.

Suroviny

listové těsto 500 g
máslo 2 PL
pórek 1 ks
menší, podélně rozpůlený, omytý a na plátky
muškátový oříšek 1 špetka
koriandr čerstvý 0.25 ČL
mletý
sůl a pepř
smetana ke šlehání 4 PL
gouda 100 g
hrubě nastrouhané
parmazán 2 PL
strouhaný
vejce 1 ks
prošlehané se lžící mléka

1 Připravte náplň. V pánvi rozpusťte máslo a minutu až dvě opékejte pórek. Ochuťte muškátem, koriandrem, solí a pepřem. Vlijte smetanu a nechte přejít varem. Stáhněte z ohně a po vychladnutí vmíchejte sýry. Předehřejte troubu na 200 °C.

2 Těsto rozdělte napůl a vyválejte dva pláty tak, abyste z prvního mohli vykrojit čtyři kola o průměru 12 cm a z druhého 4 větší  kola o průměru 14 cm. Menší kola rozložte na plech vyložený papírem na pečení a rozdělte na ně náplň 1 cm od okraje těsta.

3 Volné okraje potřete rozšlehaným vejcem a přes náplň položte větší kola těsta. Okraje dobře spojte, vytvarujte a pak ještě vykrojte ozdobnou formičkou. Vršky ozdobně nařízněte a povrch také potřete vejcem.

4 Pečte v předehřáté troubě 30–35 minut dozlatova a nechte 5 minut odpočinout.

NĚCO NAVÍC
Goudu zaměňte za čedar, ementál, nivu, ovčí sýr, fetu… Koláčky po naplnění můžete zamrazit na později.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit