Jsou skvělé ihned po upečení i studené. Pokud vám zbude trochu náplně, snězte ji na topinkách, toustech nebo s těstovinami.
Suroviny
Postup
Připravte náplň. V pánvi rozpusťte máslo a minutu až dvě opékejte pórek. Ochuťte muškátem, koriandrem, solí a pepřem. Vlijte smetanu a nechte přejít varem. Stáhněte z ohně a po vychladnutí vmíchejte sýry. Předehřejte troubu na 200 °C.
Těsto rozdělte napůl a vyválejte dva pláty tak, abyste z prvního mohli vykrojit čtyři kola o průměru 12 cm a z druhého 4 větší kola o průměru 14 cm. Menší kola rozložte na plech vyložený papírem na pečení a rozdělte na ně náplň 1 cm od okraje těsta.
Volné okraje potřete rozšlehaným vejcem a přes náplň položte větší kola těsta. Okraje dobře spojte, vytvarujte a pak ještě vykrojte ozdobnou formičkou. Vršky ozdobně nařízněte a povrch také potřete vejcem.
Pečte v předehřáté troubě 30–35 minut dozlatova a nechte 5 minut odpočinout.
NĚCO NAVÍC
Goudu zaměňte za čedar, ementál, nivu, ovčí sýr, fetu… Koláčky po naplnění můžete zamrazit na později.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na listopad: 3 recepty na listopadovou neděli(3 recepty )