Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pórkové koláčky se sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3180 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 192 g
Tuky 236 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou skvělé ihned po upečení i studené. Pokud vám zbude trochu náplně, snězte ji na topinkách, toustech nebo s těstovinami.

Suroviny

pórek 1 ks
menší, podélně rozpůlený, omytý a na plátky
koriandr čerstvý ¼ ČL
mletý
sůl a pepř
gouda 100 g
hrubě nastrouhané
strouhaný
vejce 1 ks
prošlehané se lžící mléka

Postup

1

Připravte náplň. V pánvi rozpusťte máslo a minutu až dvě opékejte pórek. Ochuťte muškátem, koriandrem, solí a pepřem. Vlijte smetanu a nechte přejít varem. Stáhněte z ohně a po vychladnutí vmíchejte sýry. Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Těsto rozdělte napůl a vyválejte dva pláty tak, abyste z prvního mohli vykrojit čtyři kola o průměru 12 cm a z druhého 4 větší kola o průměru 14 cm. Menší kola rozložte na plech vyložený papírem na pečení a rozdělte na ně náplň 1 cm od okraje těsta.

3

Volné okraje potřete rozšlehaným vejcem a přes náplň položte větší kola těsta. Okraje dobře spojte, vytvarujte a pak ještě vykrojte ozdobnou formičkou. Vršky ozdobně nařízněte a povrch také potřete vejcem.

4

Pečte v předehřáté troubě 30–35 minut dozlatova a nechte 5 minut odpočinout.

NĚCO NAVÍC
Goudu zaměňte za čedar, ementál, nivu, ovčí sýr, fetu… Koláčky po naplnění můžete zamrazit na později.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...