0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s krémovou omáčkou s paprikami a sušenými rajčaty

Těstoviny s krémovou omáčkou s paprikami a sušenými rajčaty

4.4 / 5. Počet hodnocení: 39
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2334 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 257 g
Tuky 119 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušená rajčata – obzvláště třeba ta z Itálie – jsou opravdu výrazná, a proto pasují jen do některých pokrmů. Kombinace s pečenou paprikou a smetanou jim ale vysloveně sedne! 

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 3 stroužky
jemně nasekané
sušená rajčata 1 hrst
nakládaná, okapaná, nakrájená nadrobno
papriky pečené, v oleji 1 hrst
okapané, nasekané nadrobno
chilli paprička 1 ks
malá, sušená, rozdrobená
smetana ke šlehání 250 ml
bazalka 2 PL
nasekané
sůl mořská
tagliatelle 400 g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami
parmazán
strouhaný, k podávání

Postup

1

V rendlíku na středním plameni rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte česnek asi půl minuty, nesmí zhnědnout.

2

Pak přidejte sušená rajčata, pečenou papriku a chilli a míchejte 2 minuty. Vmíchejte smetanu a vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte bazalku.

3

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte, promíchejte s omáčkou a podle chuti osolte. (Pokud je omáčka moc hustá, rozřeďte ji trochou vody z vaření těstovin.)

4

Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem.

NĚCO NAVÍC 
Parmazán lze nahradit výraznějším sýrem pecorino. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit