Těstoviny s krémovou omáčkou s paprikami a sušenými rajčaty

Těstoviny s krémovou omáčkou s paprikami a sušenými rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (33)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2227 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 244 g
Tuky 114 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušená rajčata – obzvláště třeba ta z Itálie – jsou opravdu výrazná, a proto pasují jen do některých pokrmů. Kombinace s pečenou paprikou a smetanou jim ale vysloveně sedne! 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 3 stroužek
jemně nasekaný
sušená rajčata 1 hrst
okapaná, nadrobno, nakládaná
1 hrst
nakládané pečené papriky lze nahradit grilovanými, okapané, nadrobno
1 ks
sušená chilli paprička rozdrobená
smetana ke šlehání 250 ml
bazalka 2 PL
nasekané
sůl mořská
tagliatelle 400 g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami
parmazán
strouhaný, k podávání

1 V rendlíku na středním plameni rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte česnek asi půl minuty, nesmí zhnědnout. Pak přidejte sušená rajčata, pečenou papriku a chilli a míchejte 2 minuty. Vmíchejte smetanu a vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte bazalku.

2 Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte, promíchejte s omáčkou a podle chuti osolte. (Pokud je omáčka moc hustá, rozřeďte ji trochou vody z vaření těstovin.) Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem.

 NĚCO NAVÍC 

Parmazán lze nahradit výraznějším sýrem pecorino. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit