Sušená rajčata – obzvláště třeba ta z Itálie – jsou opravdu výrazná, a proto pasují jen do některých pokrmů. Kombinace s pečenou paprikou a smetanou jim ale vysloveně sedne! Těstoviny s krémovou omáčkou s paprikami a sušenými rajčaty je perfektní bezmasé jídlo, jako stvořené pro romantickou večeři ve dvou. Pak už jen stačí otevřít láhev vína.
Suroviny
Postup
V rendlíku na středním plameni rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte česnek asi půl minuty, nesmí zhnědnout.
Pak přidejte sušená rajčata, pečenou papriku a chilli a míchejte 2 minuty. Vmíchejte smetanu a vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte bazalku.
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte, promíchejte s omáčkou a podle chuti osolte. (Pokud je omáčka moc hustá, rozřeďte ji trochou vody z vaření těstovin.)
Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem.
NĚCO NAVÍC
Parmazán lze nahradit výraznějším sýrem pecorino.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů )
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )