Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 388
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3284 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 443 g
Tuky 122 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šlehačková bábovka je jemná a šťavnatá. Právě díky přidané šlehačce není její těsto ani po několika dnech vysušené. Ale ruku na srdce - komu by několik dní doma vydržela, pravda? 

Postup

1

Nejprve smícháme sypkou část receptu (kromě kakaa), přilijeme smetanu, přidáme vejce a mícháme. Ze začátku se v těstě dělají hrudky, ale ty po chvíli zmizí.

2

Připravíme si formu na bábovku, vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Hmota je docela tuhá, takže se hůře lije, ale s trochou cviku je to paráda.

3

Asi tak 2/3 vylijeme do formy a zbylou 1/3 obarvíme kakaem a nalijeme na světlou část. Nakonec ji ještě uhladíme stěrkou a můžeme péct.

4

Bábovku pečeme na cca 180 stupňů asi 40 minut. Nakonec do ní píchneme a když na špejli neulpívá těsto, je hotovo.

Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com

 
Autor: hejnova.pet