
Uživatelský
recept
recept
Šlehačková bábovka, beránek
Popis receptu:
velikonoce
Autor: Lenka Němá
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
3 vejce
25 dkg mletého cukru
14 dkg hladké mouky
13 dkg polohrubé mouky
1 prdopeč
1 šlehačka 31%
šťáva a kůra z 1 citronu
Příprava jídla
Celá vejce ušlehat s cukrem do pěny, přidat mouku, šlehačku, šťávu a kůru z citronu, další mouku s práškem do pečiva. Formu vymazat máslem a vysypat strouhankou, v beránkovi zamazat škvíry rozmočeným chlebem, péct cca hodinu. POZOR pod beránka dát plech, vždy část těsta vyteče. Ze zbytku dávky malou bábovičku. recept od Jany W.
2014
vejce s cukrem do pěny, sušenou kůru namočit do citronové šťávy a zašlehat, pomalu vešlehat šlehačku, mouku prosát hladkou, polohrubou prosát s prdopeč a přidat na závěr. Rozdělit do malého a velkého beránka, péct cca 60 minut na 200.
Přidat komentář