Šlehačková bábovka je jemná a šťavnatá. Právě díky přidané šlehačce není její těsto ani po několika dnech vysušené. Ale ruku na srdce - komu by několik dní doma vydržela, pravda?
Suroviny
Postup
Nejprve smícháme sypkou část receptu (kromě kakaa), přilijeme smetanu, přidáme vejce a mícháme. Ze začátku se v těstě dělají hrudky, ale ty po chvíli zmizí.
Připravíme si formu na bábovku, vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Hmota je docela tuhá, takže se hůře lije, ale s trochou cviku je to paráda.
Asi tak 2/3 vylijeme do formy a zbylou 1/3 obarvíme kakaem a nalijeme na světlou část. Nakonec ji ještě uhladíme stěrkou a můžeme péct.
Bábovku pečeme na cca 180 stupňů asi 40 minut. Nakonec do ní píchneme a když na špejli neulpívá těsto, je hotovo.
Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com