Javorové bábovičky se skořicí a jablky

Javorové bábovičky se skořicí a jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (31)
Více než hodinu Velmi snadné na 10 báboviček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4867 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 639 g
Tuky 205 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K ohromujícímu výsledku vede snadná cesta: pár surovin stačí navážit, zamíchat, upéct, a máte hotovo. Těšte se na vláčné těsto a lákavou cukrovou krustičku.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
sůl 1 špetka
skořice 0.5 ČL
mletá
máslo 200 g
rozpuštěné
třtinový cukr 140 g
javorový sirup 100 ml
vejce 3 ks
jablka 5 ks
červená, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
moučkový cukr 175 g
skořice 2 ČL
na dokončení

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Prosejte mouku s kypřicím práškem, solí a se skořicí. Přidejte rozpuštěné máslo, cukr, javorový sirup, vejce a jablka a dobře promíchejte. Rozdělte do 10 forem na bábovičky o objemu 250 ml. Pečte 20 minut dozlatova, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Vyjměte z trouby a ihned vyklopte z formy.

2 Moučkový cukr smíchaný se skořicí dejte do mísy a ještě horké bábovičky v něm obalte. Nechte vychladnout a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Formy na bábovičky Kaiser, které jsme použili, koupíte například na Kulina.cz. Větší ze série Flexo’Belle stojí 403 Kč, menší ze série Muffins & Co! vyjdou na 349 Kč.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit