0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Javorové bábovičky se skořicí a jablky

Javorové bábovičky se skořicí a jablky

4.4/5 Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Velmi snadné na 10 báboviček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4867 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 639 g
Tuky 205 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K ohromujícímu výsledku vede snadná cesta: pár surovin stačí navážit, zamíchat, upéct, a máte hotovo. Těšte se na vláčné těsto a lákavou cukrovou krustičku.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
sůl 1 špetka
skořice ½ ČL
mletá
máslo 200 g
rozpuštěné
třtinový cukr 140 g
javorový sirup 100 ml
vejce 3 ks
červená, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
moučkový cukr 175 g
skořice 2 ČL
na dokončení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Prosejte mouku s kypřicím práškem, solí a se skořicí. Přidejte rozpuštěné máslo, cukr, javorový sirup, vejce a jablka a dobře promíchejte. Rozdělte do 10 forem na bábovičky o objemu 250 ml.

3

Pečte 20 minut dozlatova, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Vyjměte z trouby a ihned vyklopte z formy.

4

Moučkový cukr smíchaný se skořicí dejte do mísy a ještě horké bábovičky v něm obalte. Nechte vychladnout a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Formy na bábovičky Kaiser, které jsme použili, koupíte například na Kulina.cz

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč