K ohromujícímu výsledku vede snadná cesta: pár surovin stačí navážit, zamíchat, upéct, a máte hotovo. Těšte se na vláčné těsto a lákavou cukrovou krustičku.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
300
g
kypřicí prášek do pečiva
3
ČL
sůl
1
špetka
skořice
½
ČL
mletá
máslo
200
g
rozpuštěné
třtinový cukr
140
g
javorový sirup
100
ml
vejce
3
ks
jablko
5
ks
červená, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
moučkový cukr
175
g
skořice
2
ČL
na dokončení
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Prosejte mouku s kypřicím práškem, solí a se skořicí. Přidejte rozpuštěné máslo, cukr, javorový sirup, vejce a jablka a dobře promíchejte. Rozdělte do 10 forem na bábovičky o objemu 250 ml.
3
Pečte 20 minut dozlatova, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Vyjměte z trouby a ihned vyklopte z formy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Amerika vs. Francie plus 30 dalších koláčů s jablky, které si zamilujete(30 receptů )
- Snadné pečení – muffiny a bábovičky(13 receptů )