0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Javorové bábovičky se skořicí a jablky

Javorové bábovičky se skořicí a jablky

4.4 / 5. Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Velmi snadné na 10 báboviček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4867 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 639 g
Tuky 205 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K ohromujícímu výsledku vede snadná cesta: pár surovin stačí navážit, zamíchat, upéct, a máte hotovo. Těšte se na vláčné těsto a lákavou cukrovou krustičku.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
sůl 1 špetka
skořice 0.5 ČL
mletá
máslo 200 g
rozpuštěné
třtinový cukr 140 g
javorový sirup 100 ml
vejce 3 ks
jablko 5 ks
červená, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
moučkový cukr 175 g
skořice 2 ČL
na dokončení

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Prosejte mouku s kypřicím práškem, solí a se skořicí. Přidejte rozpuštěné máslo, cukr, javorový sirup, vejce a jablka a dobře promíchejte. Rozdělte do 10 forem na bábovičky o objemu 250 ml. Pečte 20 minut dozlatova, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Vyjměte z trouby a ihned vyklopte z formy.

2 Moučkový cukr smíchaný se skořicí dejte do mísy a ještě horké bábovičky v něm obalte. Nechte vychladnout a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Formy na bábovičky Kaiser, které jsme použili, koupíte například na Kulina.cz. Větší ze série Flexo’Belle stojí 403 Kč, menší ze série Muffins & Co! vyjdou na 349 Kč.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit