Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicová bábovka s brusinkami a ořechovou drobenkou
Skořicová bábovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Skořicová bábovka s brusinkami a ořechovou drobenkou

3.9/5 Počet hodnocení: 79
Do hodiny Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5867 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 690 g
Tuky 292 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý moučník nejen na neděli

Suroviny

třtinový cukr 250 g
tmavý
sůl 1 špetka
skořice 1,5 ČL
opražené, nasekané
máslo 160 g
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
vejce 2 ks
velká
vanilkový extrakt 1 ČL
Na polevu

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C a vymažte bábovkovou formu o průměru 24 cm. 

2

Smíchejte 50 g mouky, 125 g tmavého třtinového cukru a 1/2 lžičky skořice. Přidejte ořechy a 50 g másla a špičkami prstů zpracujte na drobenku. Dejte stranou. 

3

Prosejte zbylou mouku, špetku soli, 1 lžičku skořice, kypřicí prášek a jedlou sodu.

4

Zvlášť šlehejte zbylé máslo se zbylým třtinovým cukrem do pěny. Přisypte krupicový cukr a pokračujte ve šlehání.  Zašlehejte vejce jedno po druhém, vmíchejte zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. Potom rychle zapracujte sypké přísady. Brusinky promíchejte se 3 lžícemi mouky a pak je přidejte do těsta.

5

Dejte třetinu těsta do formy a posypte polovinou drobenky. Naneste druhou třetinu těsta a zbylou polovinu drobenky a zakončete zbylou třetinou těsta. Pečte 1 hodinu, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Nechte vychladnout.

6

Na polevu smíchejte moučkový cukr s javorovým sirupem a přelijte bábovku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

20.10.2018 17:31

Bábovka je vynikající. Neměla jsem brusinky, tak jsem dala červený mražený rybíz. Do těsta jsem nedávala už krupicový cukr, bábovka byla až tak dost sladká. Ořechovou drobenku jsem nedávala až do kraje bábovky a lehce přimáčkla do těsta. Krásně se vyklopila z formy. Doporučuji.

Apetit magazín