0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skořicová bábovka s brusinkami a ořechovou drobenkou

Skořicová bábovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Skořicová bábovka s brusinkami a ořechovou drobenkou

3.9/5 Počet hodnocení: 58
Do hodiny Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5867 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 690 g
Tuky 292 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý moučník nejen na neděli

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
třtinový cukr 250 g
tmavý
sůl 1 špetka
skořice 1,5 ČL
vlašské ořechy ¾ hrnek
opražené, nasekané
máslo 160 g
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
jedlá soda ¾ ČL
krupicový cukr 100 g
vejce 2 ks
velká
vanilkový extrakt 1 ČL
Na polevu
moučkový cukr 50 g
javorový sirup 3 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C a vymažte bábovkovou formu o průměru 24 cm. 

2

Smíchejte 50 g mouky, 125 g tmavého třtinového cukru a 1/2 lžičky skořice. Přidejte ořechy a 50 g másla a špičkami prstů zpracujte na drobenku. Dejte stranou. 

3

Prosejte zbylou mouku, špetku soli, 1 lžičku skořice, kypřicí prášek a jedlou sodu.

4

Zvlášť šlehejte zbylé máslo se zbylým třtinovým cukrem do pěny. Přisypte krupicový cukr a pokračujte ve šlehání.  Zašlehejte vejce jedno po druhém, vmíchejte zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. Potom rychle zapracujte sypké přísady. Brusinky promíchejte se 3 lžícemi mouky a pak je přidejte do těsta.

5

Dejte třetinu těsta do formy a posypte polovinou drobenky. Naneste druhou třetinu těsta a zbylou polovinu drobenky a zakončete zbylou třetinou těsta. Pečte 1 hodinu, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Nechte vychladnout.

6

Na polevu smíchejte moučkový cukr s javorovým sirupem a přelijte bábovku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Alena Kozloková

Bábovka je vynikající. Neměla jsem brusinky, tak jsem dala červený mražený rybíz. Do těsta jsem nedávala už krupicový cukr, bábovka byla až tak dost sladká. Ořechovou drobenku jsem nedávala až do kraje bábovky a lehce přimáčkla do těsta. Krásně se vyklopila z formy. Doporučuji.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč