Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadná mrkvová bábovka

Snadná mrkvová bábovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Snadná mrkvová bábovka

4.1/5 Počet hodnocení: 39
Do 75 minut Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3367 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 405 g
Tuky 157 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tuto zajímavou bábovku jsme narazili na italské stránce s recepty. Uhranula nás zářivou barvou, hladkou strukturou těsta i výraznou mrkvovou chutí. Je jemná a vláčná, prostě dokonalá. Příprava je hračka, neobejdete se však bez mixéru.

Suroviny

mrkev 375 g
najemno nastrouhaná z 1 pomeranče
řepkový olej 120 ml
vejce 3 ks
velká
pomerančový likér 1 PL
lze vynechat
škrob 45 g
bramborový
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
sůl 1 špetka
na vymazání formy
na vysypání formy
na poprášení

Postup

1

Rozehřejte troubu na 175°C. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Vložte ji do mixéru spolu s pomerančovou kůrou a přilijte olej. Rozmixujte dohladka, ve směsi nesmějí zůstat žádné kousky.

2

Vyklepněte do směsi vejce a likér (pokud používáte) a pár minut mixujte. Ve velké míse metlou promíchejte všechny suché ingredience. Bábovkovou formu vymažte másle a vysypte polohrubou moukou. Smíchejte metlou mokré ingredience se suchými dohladka a vlijte do připravené formy – směs bude hodně tekutá.

3

Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu dozlatova. Propečení můžete vyzkoušet pomocí špejle: pokud vyjde z těsta ven čistá, je bábovka hotová.

4

Vyjměte formu z trouby, nechte 15 minut zchladnout a pak vyklopte. Nechte úplně vychladnout, pak podle chuti poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč