Na tuto zajímavou bábovku jsme narazili na italské stránce s recepty. Uhranula nás zářivou barvou, hladkou strukturou těsta i výraznou mrkvovou chutí. Je jemná a vláčná, prostě dokonalá. Příprava je hračka, neobejdete se však bez mixéru. Snadná mrkvová bábovka rozšíří váš moučníkový repertoár o další neodolatelný recept.
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 175 °C. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Vložte ji do mixéru spolu s pomerančovou kůrou a přilijte olej. Rozmixujte dohladka, ve směsi nesmějí zůstat žádné kousky.
Vyklepněte do směsi vejce a likér (pokud používáte) a pár minut mixujte. Ve velké míse metlou promíchejte všechny suché ingredience. Bábovkovou formu vymažte másle a vysypte polohrubou moukou. Smíchejte metlou mokré ingredience se suchými dohladka a vlijte do připravené formy – směs bude hodně tekutá.
Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu dozlatova. Propečení můžete vyzkoušet pomocí špejle: pokud vyjde z těsta ven čistá, je bábovka hotová.
Vyjměte formu z trouby, nechte 15 minut zchladnout a pak vyklopte. Nechte úplně vychladnout, pak podle chuti poprašte moučkovým cukrem.