Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlové košíčky

Jsou křehké a lahodné, a díky formičkám vypadají naprosto profesionálně. Krém k plnění je zcela ve vaší režii; v zájmu image jsme vybrali složitější, ale mimořádně lahodnou kombinaci.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 35 košíčků
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: 1-2 hodiny
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví

Ingredience

    • 200 g hladké mouky + trochu
    • na vysypání formiček
    • 100 g másla + trochu na vymazání formiček
    • 60 g mletých mandlí
    • 50 g moučkového cukru
    • 2 žloutky

    Na krém:

    • 250 ml mléka
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 200 g změklého másla
    • 200 g moučkového cukru
    • 1 žloutek
    • 2 lžíce likéru, nejlépe mandlového

    Na ozdobu:

    • tmavou čokoládovou polevu
    • sekané loupané mandle

Příprava jídla

1. Ze surovin vypracujte na lehce pomoučněné ploše těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na dvě hodiny do chladu.

2. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. Formičky vymastěte. Z těsta oddělujte kousky, vložte je do formiček a stejnoměrně vytlačte. Postavte je na plech a pečte, až je těsto křehké a zlatavé. Potom okamžitě vyjměte z trouby a vyklopte z formiček. Nechte vychladnout.

3. Na krém svařte za stálého míchání mléko s moukou. Až směs trochu vychladne, vešlehejte do ní žloutek. V misce utřete máslo s cukrem a po lžičkách do něj zatřete vychladlou mléčnou směs. Jemný krém dochuťte likérem.

4. Košíčky plňte až před podáváním, a to pomocí cukrářského nebo plastového sáčku, u kterého odstřihněte malý roh. Dozdobte čokoládovou polevou a mandlemi.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jogurtové hvězdičky

Husarské koláčky

Brusinkové řezy

Smetanové kremrole

Plněné dortíčky

Margotky

Domácí ,raffaelo'

Datle v marcipánu

Fudge (máslový karamel)

Anýzové rybky

Pistáciové placičky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.39

Přidat komentář