Citronovo-malinové košíčky

Citronovo-malinové košíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3026 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 274 g
Tuky 191 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle zákusek je přímo zázrak – a přitom vám na něj stačí pět ingrediencí! Jen ho připravte až v hodině H, aby košíčky nezměkly.

Suroviny

tmavá čokoláda 50 g
tvaroh 300 g
s citronovou příchutí (např. Milko, ovocný tvaroh citron-limeta, např. Tesco/Glo­bus, 150g/10 Kč)
zakysaná smetana 250 g
maliny 150 g
košíčky 6 ks
oplátkové k dostání v cukrárnách
1. V mikrovlnce nechte dvě minuty na vysoký výkon tát čokoládu (nebo ji rozpusťte ve vodní lázni). Mezitím smíchejte tvaroh a zakysanou smetanu.

2. Polovinu malin rozdělte do košíčků, přikryjte tvarohovou směsí a posypte zbylým ovocem. Ozdobte tekutou čokoládou a dejte na pět až deset minut do ledničky, aby čokoláda ztuhla.

Tip na obměnu
Když se vám nepodaří koupit košíčky, dezert jednoduše naaranžujte do skleniček a přidejte kousek oplatky.

Komentáře

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit