0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marcipánové košíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné 8-10 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2862 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 268 g
Tuky 160 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný marcipán zapečený přímo v těstě se na jazyku jen rozplývá...

Suroviny

krupicový cukr 80 g
máslo 110 g
změklé, plus trochu na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
lze nahradit mandlovou hmotou
vejce 3 ks
velká, pokojové teploty
třešňovice 2 PL
možnost vynechat nebo lze nahradit jiným aromatickým alkoholem
mandlové aroma ½ ČL
mouka pšeničná hladká 80 g
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
moučkový cukr
na poprášení dezertu

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Formu na muffiny důkladně vymastěte a vysypte moukou. (Jednotlivé důlky můžete vyložit papírovými košíčky; ty nevymazávejte ani nevysypávejte.)

2

Máslo s cukrem vymíchejte do pěny; dobře a rychle to jde v robotu. Přidejte mandlovou hmotu nebo domácí marcipán a šlehejte dohladka. Vejce přidávejte postupně a pokaždé je pořádně zašlehejte.

3

Přilijte třešňovici a mandlovou esenci. Po částech přimíchejte mouku s práškem do pečiva. Vznikne hustší těsto, asi jako třené.

4

Důkladně promíchané těsto přesuňte do formiček; neplňte je ale až k okraji, protože pečením ,vyběhnou‘. Při chladnutí pak střed dezertu zase trochu propadne.

5

Pečte asi 35 minut, až se utvoří zlatá čepička. Pokud pečete přímo v košíčcích, počítejte s tím, že na nich ulpí trocha těsta; může za to přilnavý marcipán.

Vychladlé košíčky můžete poprášit moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/05, str.51

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč