0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marcipánové košíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné 8-10 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2862 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 268 g
Tuky 160 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný marcipán zapečený přímo v těstě se na jazyku jen rozplývá...

Suroviny

krupicový cukr 80 g
máslo 110 g
změklé, plus trochu na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
marcipán 200 g
lze nahradit mandlovou hmotou
vejce 3 ks
velká, pokojové teploty
třešňovice 2 PL
možnost vynechat nebo lze nahradit jiným aromatickým alkoholem
mandlové aroma 0.5 ČL
mouka pšeničná hladká 80 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
moučkový cukr
na poprášení dezertu

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Formu na muffiny důkladně vymastěte a vysypte moukou. (Jednotlivé důlky můžete vyložit papírovými košíčky; ty nevymazávejte ani nevysypávejte.)

2

Máslo s cukrem vymíchejte do pěny; dobře a rychle to jde v robotu. Přidejte mandlovou hmotu nebo domácí marcipán a šlehejte dohladka. Vejce přidávejte postupně a pokaždé je pořádně zašlehejte.

3

Přilijte třešňovici a mandlovou esenci. Po částech přimíchejte mouku s práškem do pečiva. Vznikne hustší těsto, asi jako třené.

4

Důkladně promíchané těsto přesuňte do formiček; neplňte je ale až k okraji, protože pečením ,vyběhnou‘. Při chladnutí pak střed dezertu zase trochu propadne.

5

Pečte asi 35 minut, až se utvoří zlatá čepička. Pokud pečete přímo v košíčcích, počítejte s tím, že na nich ulpí trocha těsta; může za to přilnavý marcipán.

Vychladlé košíčky můžete poprášit moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit