Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny 8-10 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2830 kcal
Bílkoviny 61 g
Cukr 268 g
Tuky 156 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jemný marcipán zapečený přímo v těstě se na jazyku jen rozplývá...

Suroviny

krupicový cukr 80 g
máslo 110 g
změklé, plus trochu na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
marcipán 200 g
lze nahradit mandlovou hmotou např.Kovandovi
vejce 3 ks
velká, pokojové teploty
třešňovice 2 PL
možnost vynechat nebo lze nahradit jiným aromatickým alkoholem
0.5 ČL
mandlová tresť možno koupit v drogerii
mouka pšeničná hladká 80 g
smíchaná s práškem do pečiva
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
moučkový cukr
na poprášení dezertu
1. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Formu
na muffiny důkladně vymastěte a vysypte moukou. (Jednotlivé důlky můžete vyložit papírovými košíčky; ty nevymazávejte ani nevysypávejte.)

2. Máslo s cukrem vymíchejte do pěny; dobře a rychle to jde v robotu. Přidejte mandlovou hmotu a šlehejte dohladka. Vejce přidávejte postupně a pokaždé je pořádně zašlehejte. Přilijte třešňovici a mandlovou esenci. Po částech přimíchejte mouku s práškem do pečiva. Vznikne hustší těsto, asi jako třené.

3. Důkladně promíchané těsto přesuňte do formiček; neplňte je ale až k okraji, protože pečením ,vyběhnou‘. Při chladnutí pak střed dezertu zase trochu propadne.

4. Pečte asi 35 minut, až se utvoří zlatá čepička. Pokud pečete přímo v košíčcích, počítejte s tím, že na nich ulpí trocha těsta; může za to přilnavý marcipán. Vychladlé košíčky můžete poprášit moučkovým cukrem.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit