Díky krému se jinak křehké košíčky nedrobí a jsou krásně vláčné. Po naplnění je opatrně přikryjte potravinářskou fólií a uchovejte v chladu.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Mouku, škrob, cukr, vanilinový cukr a ořechy nasypte do mísy a smíchejte. Přidejte rozpuštěný rostlinný tuk (nebo máslo) a rozšlehané vejce s mlékem (pokud se vám zdá těsto příliš tuhé, přilijte do něj trochu mléka). Vypracujte hedvábné těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho aspoň půl hodiny odpočinout v ledničce. Poté jím naplňte formičky ve tvaru košíčků.
Košíčky vložte do trouby a pečte, odkud okraje nezrůžoví; trvá to asi dvacet minut. Pak je vyjměte a nechte chladnout. Mezitím si připravte krém: uvařte hustý pudink (bez cukru) a ještě teplý ho přikryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup. Až hmota vychladne, utřete máslo s cukrem do pěny a postupně do ní zašlehejte pudink.
Košíčky opatrně vyklopte z formiček, naplňte krémem a ozdobte ovocem, které máte zrovna po ruce – báječné jsou třeba čerstvé jahody.
Komentáře