Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4473 kcal
Bílkoviny 48 g
Cukr 566 g
Tuky 218 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Díky krému se jinak křehké košíčky nedrobí a jsou krásně vláčné. Po naplnění je opatrně přikryjte potravinářskou fólií a uchovejte v chladu.

Suroviny

mouka bezlepková 200 g
nebo běžné hladké mouky
škrob 100 g
maizeny
moučkový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 bal
tuk 150 g
ořechy 150 g
mleté
vejce 1 ks
mléko 3 PL
Na náplň
pudinkový prášek 1 ks
například Naturamyl, Dr. Oetker
mléko 250 ml
100 g
Flora
cukr
dle chuti
ovoce
čerstvé nebo kompotované na ozdobu
1. Předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Mouku, škrob, cukr, vanilinový cukr a ořechy nasypte do mísy a smíchejte. Přidejte rozpuštěný rostlinný tuk a rozšlehané vejce s mlékem (pokud se vám zdá těsto příliš tuhé, přilijte do něj trochu mléka). Vypracujte hedvábné těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho aspoň půl hodiny odpočinout v ledničce. Poté jím naplňte formičky ve tvaru košíčků.

2. Košíčky vložte do trouby a pečte, odkud okraje nezrůžoví; trvá to asi dvacet minut. Pak je vyjměte a nechte chladnout. Mezitím si připravte krém: uvařte hustý pudink (bez cukru) a ještě teplý ho přikryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup. Až hmota vychladne, utřete tuk s cukrem do pěny a postupně do ní zašlehejte pudink.

3. Košíčky opatrně vyklopte z formiček, naplňte krémem a ozdobte ovocem, které máte zrovna po ruce – báječné jsou třeba čerstvé jahody.

Obchod Apetit