Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Provensálská tomatová polévka s cuketou

Popis receptu: 
Vůně a chutě Provence - levandule, rozmarýna, oregano .... Upravený recept z Apetitu 8/2005, str. 26.
Autor: Klára Herudková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    3 lžíce olivového oleje - 1 nadrobno nakrájená cibule - 2 stroužky jemně nasekaného česneku - 3 větší rajčata bez slupky - 1 cuketa nakrájená na menší kostky - 1 lžíce provensálského koření - balsamikový ocet - trochu cukru - sůl - pepř

Příprava jídla

V kastrolu rozpálíme olej, přidáme, cibuli a česnek a smažíme, dokud cibule nezměkne. Rajčata zbavená slupky (spařit a ochladit)nakrájená na kousky přidáme do základu omáčky. Přisypeme provensálské koření a osolíme. Rajčata pustí šťávu, pak přidáme na kostky nakrájenou cuketu a přilejeme trochu vody a dusíme do změknutí. Dolejeme dle potřeby vodou nebo zeleninovým vývarem. Dochutíme cukrem, balsamikovým octem, případně ještě solí a pepřem. ------------------------ Část nebo i všechno můžeme i rozmixovat v mixéru.
REKLAMA

Přidat komentář