Provensálská tomatová polévka s cuketou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Provensálská tomatová polévka s cuketou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nadrobno nakrájená
česnek 2
jemně nasekaný
rajčata 3 ks
bez slupky
cuketa 1 ks
nakrájená na menší kostky
provensálské koření 1 PL
balzamikový ocet
cukr
sůl
pepř
V kastrolu rozpálíme olej, přidáme, cibuli a česnek a smažíme, dokud cibule nezměkne. Rajčata zbavená slupky (spařit a ochladit)nakrájená na kousky přidáme do základu omáčky. Přisypeme provensálské koření a osolíme. Rajčata pustí šťávu, pak přidáme na kostky nakrájenou cuketu a přilejeme trochu vody a dusíme do změknutí. Dolejeme dle potřeby vodou nebo zeleninovým vývarem. Dochutíme cukrem, balsamikovým octem, případně ještě solí a pepřem. ------------------------ Část nebo i všechno můžeme i rozmixovat v mixéru.
Autor: clarion

Obchod Apetit