Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová polévka

Čokoládová polévka

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1646 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 69 g
Tuky 134 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka je fakt hustá. A to doslova a do písmene. Jí se hned po uvaření, ještě horká, a nejlepší je s vanilkovou nebo kokosovou zmrzlinou, čerstvým ovocem a s cukrářskými piškoty. 

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
50-70%
káva 100 ml
silná, dobrá
lze nahradit koňakem
ovoce
podle sezony a chuti (jahody, banán, hroznové víno)
zmrzlina
k podávání

Postup

1

V hrnci zahřejte smetanu k varu. Mezitím nakrájejte čokoládu na malé kousky a připravte kávu. Jakmile začne smetana vřít, vypněte plamen a vsypte čokoládu a vlijte kávu. Míchejte dohladka a nakonec přilijte podle chuti brandy.

2

Podávejte s kopečkem zmrzliny a čerstvým ovocem. Polévka je opravdu vydatná, takže vám jí bude stačit oproti klasické porci jenom trochu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...