Tahle polévka je fakt hustá. A to doslova a do písmene. Jí se hned po uvaření, ještě horká, a nejlepší je s vanilkovou nebo kokosovou zmrzlinou, čerstvým ovocem a s cukrářskými piškoty.
Suroviny
smetana ke šlehání
150
ml
tmavá čokoláda
200
g
50-70%
káva
100
ml
silná, dobrá
brandy
3
PL
lze nahradit koňakem
ovoce
podle sezony a chuti (jahody, banán, hroznové víno)
zmrzlina
k podávání
Postup
1
V hrnci zahřejte smetanu k varu. Mezitím nakrájejte čokoládu na malé kousky a připravte kávu. Jakmile začne smetana vřít, vypněte plamen a vsypte čokoládu a vlijte kávu. Míchejte dohladka a nakonec přilijte podle chuti brandy.
2
Podávejte s kopečkem zmrzliny a čerstvým ovocem. Polévka je opravdu vydatná, takže vám jí bude stačit oproti klasické porci jenom trochu.