
Čokoládová polévka
Tahle polévka je fakt hustá. A to doslova a do písmene. Jí se hned po uvaření, ještě horká, a nejlepší je s vanilkovou nebo kokosovou zmrzlinou, čerstvým ovocem a s cukrářskými piškoty.
Vydání: 2016/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 150ml smetany ke šlehání
- 200g tmavé čokolády (50–70%)
- 100ml silné dobré kávy
- 2–4 lžíce brandy nebo koňaku
- ovoce podle sezony a chuti (jahody, banán, hroznové víno) a zmrzlina k podávání
Příprava jídla
1 V hrnci zahřejte smetanu k varu. Mezitím nakrájejte čokoládu na malé kousky a připravte kávu. Jakmile začne smetana vřít, vypněte plamen a vsypte čokoládu a vlijte kávu. Míchejte dohladka a nakonec přilijte podle chuti brandy.
2 Podávejte s kopečkem zmrzliny a čerstvým ovocem. Polévka je opravdu vydatná, takže vám jí bude stačit oproti klasické porci jenom trochu.
Přidat komentář