Čokoládová polévka

Čokoládová polévka

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1646 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 69 g
Tuky 134 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka je fakt hustá. A to doslova a do písmene. Jí se hned po uvaření, ještě horká, a nejlepší je s vanilkovou nebo kokosovou zmrzlinou, čerstvým ovocem a s cukrářskými piškoty. 

Suroviny

smetana ke šlehání 150 ml
tmavá čokoláda 200 g
50-70%
káva 100 ml
silná, dobrá
brandy 3 PL
lze nahradit koňakem
ovoce
podle sezony a chuti (jahody, banán, hroznové víno)
zmrzlina
k podávání

1 V hrnci zahřejte smetanu k varu. Mezitím nakrájejte čokoládu na malé kousky a připravte kávu. Jakmile začne smetana vřít, vypněte plamen a vsypte čokoládu a vlijte kávu. Míchejte dohladka a nakonec přilijte podle chuti brandy.

2 Podávejte s kopečkem zmrzliny a čerstvým ovocem. Polévka je opravdu vydatná, takže vám jí bude stačit oproti klasické porci jenom trochu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit