Této husté polévky si k obědu uvařte rovnou celý kotel. Nakrájejte k ní čerstvý kmínový chleba - a na druhý chod se vás nikdo ptát nebude.
Suroviny
cibule červená
1
ks
na plátky
česnek
4
stroužky
nasekané
olivový olej
2
PL
chilli sušené
0.5
ČL
mleté
paprika červená
1
ks
na nudličky
chorizo
1
ks
na plátky
paprika sladká
1
PL
nejlépe uzená
rajče
8
ks
na kostičky
vývar kuřecí
800
ml
400
g
konzerva fazolí borlotti lze nahradit jinými flekatými fazolemi, scezené, propláchnuté
kuře uzené
200
g
na kousky velikosti sousta
sůl
2
PL
zelená petrželka sekaná
chleba
k podávání
1 V hrnci na oleji opékejte cibuli a česnek asi 3–5 minut doměkka. Přidejte chilli, papriku a míchejte další minutu, pak vsyp te chorizo a po dvou minutách ještě mletou papriku. Tu už jen krátce zamíchejte a přidejte rajčata a drůbeží vývar. Přiveďte k varu a stáhněte plamen na minimum.
2 Vmíchejte fazole, kuře a vařte 15–20 minut, až začne houstnout. Osolte, pokud je to potřeba, a vmíchejte petrželku. Podávejte s chlebem.
2 Vmíchejte fazole, kuře a vařte 15–20 minut, až začne houstnout. Osolte, pokud je to potřeba, a vmíchejte petrželku. Podávejte s chlebem.