Této husté polévky si k obědu uvařte rovnou celý kotel. Nakrájejte k ní čerstvý kmínový chleba - a na druhý chod se vás nikdo ptát nebude.
Suroviny
cibule červená
1
ks
na plátky
česnek
4
stroužky
nasekané
olivový olej
2
PL
chilli sušené
½
ČL
mleté
paprika červená
1
ks
na nudličky
chorizo
1
ks
na plátky
paprika mletá sladká
1
PL
nejlépe uzená
rajče
8
ks
na kostičky
vývar kuřecí
800
ml
fazole borlotti
400
g
konzerva, lze nahradit jinými flekatými fazolemi, scezené, propláchnuté
kuře uzené
200
g
na kousky velikosti sousta
sůl
petrželka
2
PL
chleba
k podávání
Postup
1
V hrnci na oleji opékejte cibuli a česnek asi 3–5 minut doměkka. Přidejte chilli, papriku a míchejte další minutu, pak vsyp te chorizo a po dvou minutách ještě mletou papriku. Tu už jen krátce zamíchejte a přidejte rajčata a drůbeží vývar. Přiveďte k varu a stáhněte plamen na minimum.
2
Vmíchejte fazole, kuře a vařte 15–20 minut, až začne houstnout. Osolte, pokud je to potřeba, a vmíchejte petrželku. Podávejte s chlebem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lahodné krémové polévky, které vás nenechají o hladu(22 receptů)