Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolová polévka s uzeným kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 50
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1484 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 104 g
Tuky 72 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Této husté polévky si k obědu uvařte rovnou celý kotel. Nakrájejte k ní čerstvý kmínový chleba - a na druhý chod se vás nikdo ptát nebude.

Suroviny

na plátky
česnek 4 stroužky
nasekané
olivový olej 2 PL
chilli sušené ½ ČL
mleté
na nudličky
na plátky
nejlépe uzená
na kostičky
vývar kuřecí 800 ml
fazole borlotti 400 g
konzerva, lze nahradit jinými flekatými fazolemi, scezené, propláchnuté
na kousky velikosti sousta
sůl
petrželka 2 PL
k podávání

Postup

1

V hrnci na oleji opékejte cibuli a česnek asi 3–5 minut doměkka. Přidejte chilli, papriku a míchejte další minutu, pak vsyp te chorizo a po dvou minutách ještě mletou papriku. Tu už jen krátce zamíchejte a přidejte rajčata a drůbeží vývar. Přiveďte k varu a stáhněte plamen na minimum.

2

Vmíchejte fazole, kuře a vařte 15–20 minut, až začne houstnout. Osolte, pokud je to potřeba, a vmíchejte petrželku. Podávejte s chlebem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...