0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem

Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1529 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 150 g
Tuky 62 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hráškovou polévku můžete doplnit jakýmkoli čerstvým sýrem, ale kozí jí dodá francouzský šarm. 

Suroviny

kozí sýr 150 g
čerstvý, nebo žervé nebo tvaroh
smetana ke šlehání 60 ml
máslo 1 PL
šalotka 1 ks
velká, podlouhlá, nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
nakrájený na plátky
vývar zeleninový 1 l
mražený hrášek 500 g
prolitý horkou vodou a odkapaný
rozmarýn 1 snítka
krupicový cukr 1 ČL
nemusí být
sůl
pepř
čerstvě mletý
hrachové výhonky na ozdobení

1 Kozí sýr promíchejte se smetanou v nádobě vhodné do mrazáku a dejte na 30 minut mrazit, pak směs naškrábejte vidličkou a dejte mrazit ještě na hodinu, během té doby ji ještě dvakrát zpracujte vidličkou, jako byste dělali granitu.

2 Máslo rozehřejte v hrnci nebo velkém rendlíku, pak na něm asi 4 minuty opékejte šalotku a česnek doměkka. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte hrášek a rozmarýn, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat 3–4 minuty, aby hrášek změkl, ale příliš neztratil barvu. Vyjměte rozmarýn, případně oslaďte a promixujte tyčovým mixérem. Osolte a opepřete. Podávejte s mraženým kozím sýrem, drceným pepřem a výhonky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit