Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem

Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1529 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 150 g
Tuky 62 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hráškovou polévku můžete doplnit jakýmkoli čerstvým sýrem, ale kozí jí dodá francouzský šarm. 

Související recepty

Suroviny

kozí sýr 150 g
čerstvý, nebo žervé nebo tvaroh
smetana ke šlehání 60 ml
máslo 1 PL
šalotka 1 ks
velká, podlouhlá, nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
nakrájený na plátky
vývar zeleninový 1 l
mražený hrášek 500 g
prolitý horkou vodou a odkapaný
rozmarýn 1 snítka
krupicový cukr 1 ČL
nemusí být
sůl
pepř
čerstvě mletý
hrachové výhonky na ozdobení

1 Kozí sýr promíchejte se smetanou v nádobě vhodné do mrazáku a dejte na 30 minut mrazit, pak směs naškrábejte vidličkou a dejte mrazit ještě na hodinu, během té doby ji ještě dvakrát zpracujte vidličkou, jako byste dělali granitu.

2 Máslo rozehřejte v hrnci nebo velkém rendlíku, pak na něm asi 4 minuty opékejte šalotku a česnek doměkka. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte hrášek a rozmarýn, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat 3–4 minuty, aby hrášek změkl, ale příliš neztratil barvu. Vyjměte rozmarýn, případně oslaďte a promixujte tyčovým mixérem. Osolte a opepřete. Podávejte s mraženým kozím sýrem, drceným pepřem a výhonky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit