Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem

Hráškovou polévku můžete doplnit jakýmkoli čerstvým sýrem, ale kozí jí dodá francouzský šarm. 

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ mražení
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 150g čerstvého kozího sýra, žervé či tvarohu
    • 60ml smetany ke šlehání
    • 1 lžíce másla
    • 1 velká podlouhlá šalotka, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
    • 1 litr zeleninového vývaru
    • 500g mraženého hrášku, prolitého horkou vodou a okapaného
    • 1 snítka rozmarýnu
    • 1 lžička krupicového cukru (nemusí být)
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • hrachové výhonky na ozdobení

Příprava jídla

1 Kozí sýr promíchejte se smetanou v nádobě vhodné do mrazáku a dejte na 30 minut mrazit, pak směs naškrábejte vidličkou a dejte mrazit ještě na hodinu, během té doby ji ještě dvakrát zpracujte vidličkou, jako byste dělali granitu.

2 Máslo rozehřejte v hrnci nebo velkém rendlíku, pak na něm asi 4 minuty opékejte šalotku a česnek doměkka. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte hrášek a rozmarýn, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat 3–4 minuty, aby hrášek změkl, ale příliš neztratil barvu. Vyjměte rozmarýn, případně oslaďte a promixujte tyčovým mixérem. Osolte a opepřete. Podávejte s mraženým kozím sýrem, drceným pepřem a výhonky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí prsní řízky s hráškem a pestem

Nákyp s hráškem a slaninou

Ouška s trojím hráškem, burratou a houbami

Pohodový nedělní oběd s chřestem a rebarborou

REKLAMA

Přidat komentář