Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem

Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1529 kcal
Bílkoviny 85 g
Cukr 150 g
Tuky 62 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hráškovou polévku můžete doplnit jakýmkoli čerstvým sýrem, ale kozí jí dodá francouzský šarm. 

Suroviny

kozí sýr 150 g
čerstvý, nebo žervé nebo tvaroh
smetana ke šlehání 60 ml
máslo 1 PL
šalotka 1 ks
velká, podlouhlá, nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
nakrájený na plátky
vývar zeleninový 1 l
mražený hrášek 500 g
prolitý horkou vodou a odkapaný
rozmarýn 1 snítka
krupicový cukr 1 ČL
nemusí být
sůl
pepř
čerstvě mletý
hrachové výhonky na ozdobení

1 Kozí sýr promíchejte se smetanou v nádobě vhodné do mrazáku a dejte na 30 minut mrazit, pak směs naškrábejte vidličkou a dejte mrazit ještě na hodinu, během té doby ji ještě dvakrát zpracujte vidličkou, jako byste dělali granitu.

2 Máslo rozehřejte v hrnci nebo velkém rendlíku, pak na něm asi 4 minuty opékejte šalotku a česnek doměkka. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte hrášek a rozmarýn, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat 3–4 minuty, aby hrášek změkl, ale příliš neztratil barvu. Vyjměte rozmarýn, případně oslaďte a promixujte tyčovým mixérem. Osolte a opepřete. Podávejte s mraženým kozím sýrem, drceným pepřem a výhonky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit