0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka z pštrosího krku

Polévka z pštrosího krku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka z pštrosího krku

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 635 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 90 g
Tuky 10 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jsem šla prvně na trh, viděla jsem tam prodávat chlazené pštrosí krky z moravské farmy. Řekla jsem si, že by se dobře hodily na vývar. A opravdu – pštrosí vývar chutná podobně jako ten z hovězího masa nebo z kachních krků. Zeleninové natě použijte jen tehdy, když jsou zdravé a krásně zelené – poškozené či zažloutlé vyhoďte.

Suroviny

1 kg
pštrosí krk
zeleninová nať (čerstvá) např. petrželová, celerová, trocha mrkvové, klidně i červená řepa, či celerová, libeček
jarní cibulka 1 ks
mladá + česnek dle chuti
pepř 1
malá hrst, celý černý
nové koření
pár kuliček
česnek
podle chuti
sůl mořská
K podávání
pažitka
česneková (nasekaná)
petrželka
zelená, nasekaná
jarní cibulka
nasekaná
česnek
mladý, nasekaný, či salátové listy
chleba 1 ks

1 Maso omyjte, pokud je to potřeba, vložte do hrnce, zalijte zhruba 2,5 litru studené vody, přidejte natě, cibulky a česnek i koření, osolte, přiveďte k varu a cca 2,5 hodiny zvolna vařte pod pokličkou. Odstraňujte přitom sražené bílkoviny (pěnu), které se objevují na hladině.

2 Až se bude maso snadno oddělovat od kostí, vývar sceďte a vraťte do hrnce. Maso oberte a nakrájejte či natrhejte. Prohřejte, rozdělte do talířů či misek a podávejte pořádně posypané nasekanými bylinkami a s čerstvým chlebem.

 

 

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit