0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka z pštrosího krku

Polévka z pštrosího krku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka z pštrosího krku

4.5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 635 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 90 g
Tuky 10 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jsem šla prvně na trh, viděla jsem tam prodávat chlazené pštrosí krky z moravské farmy. Řekla jsem si, že by se dobře hodily na vývar. A opravdu – pštrosí vývar chutná podobně jako ten z hovězího masa nebo z kachních krků. Zeleninové natě použijte jen tehdy, když jsou zdravé a krásně zelené – poškozené či zažloutlé vyhoďte.

Suroviny

1 kg
pštrosí krk
zeleninová nať (čerstvá) např. petrželová, celerová, trocha mrkvové, klidně i červená řepa, či celerová, libeček
jarní cibulka 1 ks
mladá + česnek dle chuti
pepř 1
malá hrst, celý černý
nové koření
pár kuliček
česnek
podle chuti
sůl mořská
K podávání
pažitka
česneková (nasekaná)
petrželka
zelená, nasekaná
jarní cibulka
nasekaná
česnek
mladý, nasekaný, či salátové listy
chleba 1 ks

1 Maso omyjte, pokud je to potřeba, vložte do hrnce, zalijte zhruba 2,5 litru studené vody, přidejte natě, cibulky a česnek i koření, osolte, přiveďte k varu a cca 2,5 hodiny zvolna vařte pod pokličkou. Odstraňujte přitom sražené bílkoviny (pěnu), které se objevují na hladině.

2 Až se bude maso snadno oddělovat od kostí, vývar sceďte a vraťte do hrnce. Maso oberte a nakrájejte či natrhejte. Prohřejte, rozdělte do talířů či misek a podávejte pořádně posypané nasekanými bylinkami a s čerstvým chlebem.

 

 

 

 

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč