Hustá a vydatná polévka, kterou můžete jíst horkou i studenou.
Suroviny
červená řepa
6
ks
drobné
olivový olej
2
PL
rajče
400
g
krájená
cibule
1
ks
nakrájená na kostičky
vývar zeleninový
1
l
balzamikový ocet
podle chuti
sůl
česnek
1
stroužek
prolisovaný
nebo zakysaná smetana
nebo feta
pažitka
nebo petrželka
pepř
tymián
1 Červenou řepu nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Na olivovém oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli restujte. Vlijte rajčata, přidejte vývar a vařte asi deset minut.
2 Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, trochou tymiánu a balzamikovým octem.
3 Přidejte jogurt nebo smetanu – polévku krásně zjemní. Podávejte s nastrouhaným sýrem a ozdobené pažitkou nebo petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Valentýnské menu pro kuchaře začátečníky: Oslňte drahou polovičku večeří, po které vás bude milovat ještě víc!(22 receptů)
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů)
- 24 rajských polévek, která vás nadchnou(24 receptů)
- Boršč: Vyzkoušejte ukrajinskou klasiku na různé způsoby(9 receptů)