Polévka, které vás upoutá překrásnou barvou a originální chutí. Svěží zeleň polévce propůjčuje nejen hrášek, ale také máta.
Suroviny
Postup
V rendlíku rozehřejte olivový olej, vsypte cibuli a špetku soli a opékejte doměkka, trvá to asi 10 minut. Vsypte česnek a opékejte 2–3 minuty. Vlijte cider a zprudka svařte na poloviční objem, aby se zároveň odpařil alkohol, pak přidejte mražený hrášek a vývar. Přiveďte k varu, zvolna vařte 2 minuty, pak vsypte mátu a tyčovým mixérem rozmixujte úplně dohladka. Je-li polévka příliš hustá, nařeďte ji trochou horké vody. Osolte a opepřete.
Mezitím na sypání vložte slaninu v jedné vrstvě do studené pánve a jemně ji zahřívejte, dokud nezačne křupavět. Pak přidejte rozmixované pečivo. Obojí opečte pěkně dozlatova a dokřupava.
Polévku nalijte do misek a podávejte se slaninovým sypáním.
NĚCO NAVÍC
Pokud vaříte i pro děti, nahraďte cider 200 ml dalšího drůbežího vývaru a polévku na závěr dolaďte pár kapkami dobrého bílého vinného nebo jablečného octa.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 16 skvělých receptů na hráškovou polévku(17 receptů )