Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatová polévka s pečenými paprikami
Rajčatová polévka s pečenými paprikami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajčatová polévka s pečenými paprikami

4.3/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 odoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 702 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 100 g
Tuky 15 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, která dokonale zahřeje, ať už ji necháte s kousky, nebo rozmixujete na hladký krém.

Suroviny

olivový olej extra panenský 1 PL
najemno
česnek 2 stroužky
najemno
vývar zeleninový 800 ml
+ na rozředění
tymián 1 ČL
lístků + na ozdobu
vinný ocet červený 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
pečená, nakrájená

Postup

1

Rozehřejte gril v troubě na maximum,papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte pod gril péct, dokud jim nezčerná slupka. (Případně můžete papriky opéct i na plynovém hořáku.)

2

Z upečených paprik stáhněte slupku (můžete je předtím nechat chvíli zapařit zakryté fólií v misce), pak z nich vyjměte semínka a nakrájejte je na kousky.

3

Na olivovém oleji opečte cibuli dosklovita, poté ji zasypte tymiánem a chvíli opékejte, nakonec vhoďte česnek a ještě trochu opečte. Vlijte konzervu rajčat a vývar a společně vařte asi 15 minut.

4

Přidejte ocet, cukr a nakrájené pečené papriky a dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete raději polévku hladkou, můžete ji v této fázi rozmixovat, pokud ne, jste hotovi.

5

Rozdělte do misek či talířů, ozdobte naloženými proužky žluté papriky a snítkami tymiánu a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín