Polévka, která dokonale zahřeje, ať už ji necháte s kousky, nebo rozmixujete na hladký krém.
Suroviny
1 Rozehřejte gril v troubě na maximum,papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte pod gril péct, dokud jim nezčerná slupka. (Případně můžete papriky opéct i na plynovém hořáku.) Z upečených paprik stáhněte slupku (můžete je předtím nechat chvíli zapařit zakryté fólií v misce), pak z nich vyjměte semínka a nakrájejte je na kousky.
2 Na olivovém oleji opečte cibuli dosklovita, poté ji zasypte tymiánem a chvíli opékejte, nakonec vhoďte česnek a ještě trochu opečte. Vlijte konzervu rajčat a vývar a společně vařte asi 15 minut. Přidejte ocet, cukr a nakrájené pečené papriky a dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete raději polévku hladkou, můžete ji v této fázi rozmixovat, pokud ne, jste hotovi.
3 Rozdělte do misek či talířů, ozdobte naloženými proužky žluté papriky a snítkami tymiánu a podávejte.