Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatová polévka s pečenými paprikami

Polévka, která dokonale zahřeje, ať už ji necháte s kousky, nebo rozmixujete na hladký krém.

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 odoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 4 červené silnostěnné papriky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená najemno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené najemno
    • 1 konzerva třešňových rajčátek
    • 800 ml zeleninového vývaru + na případné rozředění
    • 1 lžička odrhnutých lístků tymiánu + pár snítek na ozdobení (do základu
    • polévky lze použít i sušený)
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • žluté pečené papriky nakládané v oleji, okapané a nakrájené na proužky

Příprava jídla

1 Rozehřejte gril v troubě na maximum,papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte pod gril péct, dokud jim nezčerná slupka. (Případně můžete papriky opéct i na plynovém hořáku.) Z upečených paprik stáhněte slupku (můžete je předtím nechat chvíli zapařit zakryté fólií v misce), pak z nich vyjměte semínka a nakrájejte je na kousky.

2 Na olivovém oleji opečte cibuli dosklovita, poté ji zasypte tymiánem a chvíli opékejte, nakonec vhoďte česnek a ještě trochu opečte. Vlijte konzervu rajčat a vývar a společně vařte asi 15 minut. Přidejte ocet, cukr a nakrájené pečené papriky a dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete raději polévku hladkou, můžete ji v této fázi rozmixovat, pokud ne, jste hotovi.

3 Rozdělte do misek či talířů, ozdobte naloženými proužky žluté papriky a snítkami tymiánu a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řecký rýžový salát

Smažená mozzarella s pikantní omáčkou

Tuňáková pěna

REKLAMA

Přidat komentář