0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčatová polévka s pečenými paprikami

Rajčatová polévka s pečenými paprikami

4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 odoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 627 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 86 g
Tuky 15 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, která dokonale zahřeje, ať už ji necháte s kousky, nebo rozmixujete na hladký krém.

Suroviny

paprika červená 4 ks
silnostěnné
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
nakrájené najemno
1
třešňová rajčátka
vývar zeleninový 800 ml
+ na případné rozředění
tymián 1 ČL
odrhnutých + pár snítek na ozdobení (do základupolévky lze použít i sušený)
vinný ocet červený 1 PL
krupicový cukr 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
žluté pečené papriky nakládané v oleji okapané a nakrájené na proužky

Postup

1

Rozehřejte gril v troubě na maximum,papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte pod gril péct, dokud jim nezčerná slupka. (Případně můžete papriky opéct i na plynovém hořáku.)

2

Z upečených paprik stáhněte slupku (můžete je předtím nechat chvíli zapařit zakryté fólií v misce), pak z nich vyjměte semínka a nakrájejte je na kousky.

3

Na olivovém oleji opečte cibuli dosklovita, poté ji zasypte tymiánem a chvíli opékejte, nakonec vhoďte česnek a ještě trochu opečte. Vlijte konzervu rajčat a vývar a společně vařte asi 15 minut.

4

Přidejte ocet, cukr a nakrájené pečené papriky a dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete raději polévku hladkou, můžete ji v této fázi rozmixovat, pokud ne, jste hotovi.

5

Rozdělte do misek či talířů, ozdobte naloženými proužky žluté papriky a snítkami tymiánu a podávejte.

Související články

Jaké druhy rajčat existují a jak je můžete využít v kuchyni?
  • Suroviny

Jaké druhy rajčat existují a jak je můžete využít v kuchyni?

Rajčata patří mezi ingredience, které mají v naší kuchyni po desetiletí své nezastupitelné místo. Na trhu existují stovky rajčatových odrůd lišící se tvarem, barvou i chutí. Seznamte se s těmi nejzajímavějšími a překvapte své nejbližší...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit