Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní zasmahnuté kapustičky

S touto úpravou zlomíte i největší odpůrce kapusty (pokud vůbec poznají, co je základem téhle úžasné dobroty). Zlatá strouhanka dodá jídlu skvělou chuť a rychlé zasmahnutí ve woku se postará o to, aby kapustičky zůstaly šťavnaté. Pokud se bojíte, že se dostanete do časového presu, připravte si česnekový základ a strouhanku 24 hodin dopředu.
Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zelenina

Ingredience

    • 5 lžic olivového oleje
    • 50 g strouhanky z bílého pečiva
    • 25 g másla
    • 2 rozdrcené stroužky česneku
    • 1 jemnou červenou chilli papričku, bez semínek a jemně nasekanou
    • 1 velkou šalotku, jemně pokrájenou
    • 750 g kapustiček, jemně posekaných (ručně nebo v robotu)
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Ve velkém woku (nebo v běžné pánvi) rozpalte na středním plameni tři lžíce oleje. Přidejte strouhanku a za stálého míchání smažte čtyři až pět minut, dokud se všechen olej nevsákne. Dávejte pozor: drobenka nejrychleji hnědne u okrajů woku; vmíchávejte ji proto do středu. Až bude zlatohnědá, přemístěte ji na talíř. Pánev vytřete kuchyňským papírem.

2. Nalijte do pánve zbylý olej i máslo a postavte ji na střední plamen. Za stálého míchání do ní vhoďte česnek, chilli papričku i šalotku a smažte do změknutí. Stačit by měly tři až čtyři minuty, při delším smažení hrozí, že česnek zhořkne.

3. Trochu zvyšte plamen, přidejte kapustu, osolte a tak dvanáct minut zprudka opékejte. Dobře připravovaná kapusta by měla ovadnout, ale zároveň si zachovat barvu. Na závěr k zelenině přidejte strouhanku, důkladně promíchejte a ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.58

Přidat komentář