Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapustičky s jalovcovou polevou
Kapustičky s jalovcovou polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kapustičky s jalovcovou polevou

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1016 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 82 g
Tuky 55 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná příloha se dá podávat také jako samostatné jídlo.

Suroviny

nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený nahrubo
olivový olej 2 PL
jalovec 2 ČL
drcený
vývar zeleninový 300 ml
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V široké pánvi na polovině másla dozlatova zvolna opékejte šalotku, česnek a jalovec; trvá to přibližně 10 minut.

2

Přidejte růžičky kapusty, vývar a 10 minut vařte tak, aby byla kapusta téměř měkká a omáčka zhoustla. Opepřete, případně osolte, přidejte zbylé máslo na zjemnění a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín