Lahodná příloha se dá podávat také jako samostatné jídlo.
Suroviny
šalotka
3
ks
nadrobno
česnek
1
stroužek
drcený nahrubo
olivový olej
2
PL
jalovec
2
ČL
drcený
máslo
2
PL
růžičková kapusta
500
g
vývar zeleninový
300
ml
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
V široké pánvi na polovině másla dozlatova zvolna opékejte šalotku, česnek a jalovec; trvá to přibližně 10 minut.
2
Přidejte růžičky kapusty, vývar a 10 minut vařte tak, aby byla kapusta téměř měkká a omáčka zhoustla. Opepřete, případně osolte, přidejte zbylé máslo na zjemnění a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sváteční vegetariánské menu: 5 receptů pro vegetariány(5 receptů )
- Kapustičky: 27 receptů, které si zamilujete(27 receptů )