0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapustičky s jalovcovou polevou

Kapustičky s jalovcovou polevou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 961 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 73 g
Tuky 53 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lahodná příloha se dá podávat také jako samostatné jídlo.

Suroviny

šalotka 3 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený nahrubo
olivový olej 2 PL
máslo 2 PL
růžičková kapusta 500 g
vývar zeleninový 300 ml
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
1 V široké pánvi na polovině másla dozlatova zvolna opékejte šalotku, česnek a jalovec; trvá to přibližně 10 minut.

2 Přidejte růžičky kapusty, vývar a 10 minut vařte tak, aby byla kapusta téměř měkká a omáčka zhoustla. Opepřete, případně osolte, přidejte zbylé máslo na zjemnění a podávejte.

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit