Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kapustičky s jalovcovou polevou

Kapustičky s jalovcovou polevou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 961 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 73 g
Tuky 53 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lahodná příloha se dá podávat také jako samostatné jídlo.

Suroviny

šalotka 3 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený nahrubo
olivový olej 2 PL
máslo 2 PL
růžičková kapusta 500 g
vývar zeleninový 300 ml
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
1 V široké pánvi na polovině másla dozlatova zvolna opékejte šalotku, česnek a jalovec; trvá to přibližně 10 minut.

2 Přidejte růžičky kapusty, vývar a 10 minut vařte tak, aby byla kapusta téměř měkká a omáčka zhoustla. Opepřete, případně osolte, přidejte zbylé máslo na zjemnění a podávejte.

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit