Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Filé po italsku

Křehké a šťavnaté filé s italskou duší...

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT12M
Pečení 0:12
Středomořská

Ingredience

    • 4 plátky pevné bělomasé ryby (třeba aljašská treska), bez kostí a s kůží
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 500 g malých, například třešňových rajčátek (větší rajčata rozkrojte  na čtvrtky)
    • 50 g černých oliv, odpeckovaných a přepůlených
    • 25 g piniových jadérek (lze nahradit loupanými mandlemi)
    • hrst lístků čerstvé bazalky
    • trochu olivového oleje na  zakapání
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm z jedné strany osolené a opepřené plátky ryby, kůží dolů. (Trvá to asi 2–3 minuty.) Přesuňte je do pekáčku.

3. Rajčata rozpulte a rozestřete je v pekáčku okolo plátků ryby. Posypte je olivami a piniovými jadérky, dosolte a dopepřete. Vložte do trouby a 12–15 minut pečte, až bude ryba křehká.

4. Opatrně vyjměte z trouby, posypte bazalkovými lístky a zakápněte trochou oleje.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář