0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Filety z tresky s pikantním červeným pestem

Filety z tresky s pikantním červeným pestem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1217 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 48 g
Tuky 61 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokrm, který dokazuje, že dietní jídla nemusejí být vůbec nudná a bez chuti.

Suroviny

konzervovaná rajčata krájená 1 konzerva
400 g
sušená rajčata 180 g
olivový olej extra panenský 1 PL
česnek 1 stroužek
chilli paprička 1 ks
středně velká, zbavená semínek
sůl
treska 4 filety
petrželka 2 PL
nasekaná

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Konzervovaná a sušená rajčata i s olejem, česnek a chilli papričku dejte do mixéru a rozmixujte na krémové pesto. Dosolte.

2 Pestem potřete filety (pokud máte filety s kůží, potřete stranu bez kůže), položte je na pekáč a pečte 16 minut na prostřední mřížce rozehřáté trouby.

3 Hotové filety vyjměte z trouby a nechte minutu odpočinout. Podávejte posypané petrželkou.

TIPY & TRIKY

  • Pokrm si můžete připravit ráno a uvařit ho večer. Pak vám příprava zabere slabých 5 minut.
  • Tresku lze nahradit i jinou bělomasou rybou, jako je halibut nebo mořský ďas. Nemáte-li rádi ryby, můžete stejným způsobem připravit i kuřecí či vepřové plátky masa.

Recept je z kuchařky Dieta po italsku, Gino D’Acampo, Euromedia Group Ikar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč