Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Filety z tresky s pikantním červeným pestem

Filety z tresky s pikantním červeným pestem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1217 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 48 g
Tuky 61 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokrm, který dokazuje, že dietní jídla nemusejí být vůbec nudná a bez chuti.

Suroviny

sušená rajčata 180 g
olivový olej extra panenský 1 PL
česnek 1 stroužek
středně velká, zbavená semínek
sůl
treska 4 filety
petrželka 2 PL
nasekaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Konzervovaná a sušená rajčata i s olejem, česnek a chilli papričku dejte do mixéru a rozmixujte na krémové pesto. Dosolte.

2

Pestem potřete filety (pokud máte filety s kůží, potřete stranu bez kůže), položte je na pekáč a pečte 16 minut na prostřední mřížce rozehřáté trouby.

3

Hotové filety vyjměte z trouby a nechte minutu odpočinout. Podávejte posypané petrželkou.

TIPY & TRIKY

Pokrm si můžete připravit ráno a uvařit ho večer. Pak vám příprava zabere slabých 5 minut. Tresku lze nahradit i jinou bělomasou rybou, jako je halibut nebo mořský ďas. Nemáte-li rádi ryby, můžete stejným způsobem připravit i kuřecí či vepřové plátky masa.

Recept je z kuchařky Dieta po italsku, Gino D’Acampo, Euromedia Group Ikar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...