0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Filety z tresky s pikantním červeným pestem

Filety z tresky s pikantním červeným pestem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1217 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 48 g
Tuky 61 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokrm, který dokazuje, že dietní jídla nemusejí být vůbec nudná a bez chuti.

Suroviny

konzervovaná rajčata krájená 1 konzerva
400 g
sušená rajčata 180 g
olivový olej extra panenský 1 PL
česnek 1 stroužek
chilli paprička 1 ks
středně velká, zbavená semínek
sůl
treska 4 filety
petrželka 2 PL
nasekaná

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Konzervovaná a sušená rajčata i s olejem, česnek a chilli papričku dejte do mixéru a rozmixujte na krémové pesto. Dosolte.

2 Pestem potřete filety (pokud máte filety s kůží, potřete stranu bez kůže), položte je na pekáč a pečte 16 minut na prostřední mřížce rozehřáté trouby.

3 Hotové filety vyjměte z trouby a nechte minutu odpočinout. Podávejte posypané petrželkou.

TIPY & TRIKY

  • Pokrm si můžete připravit ráno a uvařit ho večer. Pak vám příprava zabere slabých 5 minut.
  • Tresku lze nahradit i jinou bělomasou rybou, jako je halibut nebo mořský ďas. Nemáte-li rádi ryby, můžete stejným způsobem připravit i kuřecí či vepřové plátky masa.

Recept je z kuchařky Dieta po italsku, Gino D’Acampo, Euromedia Group Ikar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč