Pokrm, který dokazuje, že dietní jídla nemusejí být vůbec nudná a bez chuti.
Suroviny
konzervovaná rajčata krájená
1
konzerva
400 g
sušená rajčata
180
g
olivový olej extra panenský
1
PL
česnek
1
stroužek
chilli paprička
1
ks
středně velká, zbavená semínek
sůl
treska
4
filety
petrželka
2
PL
nasekaná
1 Předehřejte troubu na 180 °C. Konzervovaná a sušená rajčata i s olejem, česnek a chilli papričku dejte do mixéru a rozmixujte na krémové pesto. Dosolte.
2 Pestem potřete filety (pokud máte filety s kůží, potřete stranu bez kůže), položte je na pekáč a pečte 16 minut na prostřední mřížce rozehřáté trouby.
3 Hotové filety vyjměte z trouby a nechte minutu odpočinout. Podávejte posypané petrželkou.
TIPY & TRIKY
- Pokrm si můžete připravit ráno a uvařit ho večer. Pak vám příprava zabere slabých 5 minut.
- Tresku lze nahradit i jinou bělomasou rybou, jako je halibut nebo mořský ďas. Nemáte-li rádi ryby, můžete stejným způsobem připravit i kuřecí či vepřové plátky masa.
Recept je z kuchařky Dieta po italsku, Gino D’Acampo, Euromedia Group Ikar.