Mořský ďas na medu

Mořský ďas na medu

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1232 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 93 g
Tuky 86 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V delikátní krémové omáčce, vyšlehané do pěny, se ideálně vyvažují voňavý med a pikantní hořčice. Smetana pak všechno spojí a zjemní.

Suroviny

600 g
mořský ďas filety
med 1 PL
tekutý
1
hořcice plnotučná
smetana 200 ml
12%
máslo 1 PL
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nejlépe šalotka, nakrájená najemno
brokolice 1 ks
růžičky
citronová štáva 1.5 PL
petrželka hrst
nasekaná
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
brambory 300 g
malé, pevné, uvařené ve slupce a osmažené
1. Filátka nakrájejte na menší kousky. V pánvi se silným dnem rozpusťte máslo, a až začne pěnit, osmahněte na něm rybu (asi čtyři minuty z každé strany). Osolte ji a opepřete, vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě.

2. Do pánve přidejte olej a osmahněte šalotku a brokolici. Asi po pěti minutách přidejte med, citronovou šťávu, smetanu, hořčici a všechno dobře promíchejte a prohřejte.

3. Vraťte do pánve filátka, přihodte nasekanou petrželovou nať a všechno na mírném ohni ještě dvě minuty prohřívejte. Podávejte s bramborami.

Obchod Apetit