0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mořský ďas na medu

Mořský ďas na medu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mořský ďas na medu

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1905 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 102 g
Tuky 103 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V delikátní krémové omáčce, vyšlehané do pěny, se ideálně vyvažují voňavý med a pikantní hořčice. Smetana pak všechno spojí a zjemní.

Suroviny

ryba 600 g
mořský ďas filety
med 1 PL
tekutý
hořčice plnotučná 1
smetana na vaření 200 ml
12%
máslo 1 PL
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nejlépe šalotka, nakrájená najemno
brokolice 1 ks
růžičky
citronová štáva 1.5 PL
petrželka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
brambory 300 g
malé, pevné, uvařené ve slupce a osmažené

1 Filátka nakrájejte na menší kousky. V pánvi se silným dnem rozpusťte máslo, a až začne pěnit, osmahněte na něm rybu (asi čtyři minuty z každé strany). Osolte ji a opepřete, vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě.

2 Do pánve přidejte olej a osmahněte šalotku a brokolici. Asi po pěti minutách přidejte med, citronovou šťávu, smetanu, hořčici a všechno dobře promíchejte a prohřejte.

3 Vraťte do pánve filátka, přihodte nasekanou petrželovou nať a všechno na mírném ohni ještě dvě minuty prohřívejte. Podávejte s bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Obchod Apetit