0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mořský ďas na medu

Mořský ďas na medu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mořský ďas na medu

4.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1905 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 102 g
Tuky 103 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V delikátní krémové omáčce, vyšlehané do pěny, se ideálně vyvažují voňavý med a pikantní hořčice. Smetana pak všechno spojí a zjemní.

Suroviny

ryba 600 g
mořský ďas filety
med 1 PL
tekutý
hořčice plnotučná 1
smetana na vaření 200 ml
12%
máslo 1 PL
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nejlépe šalotka, nakrájená najemno
brokolice 1 ks
růžičky
citronová štáva 1,5 PL
petrželka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
brambory 300 g
malé, pevné, uvařené ve slupce a osmažené

Postup

1

Filátka nakrájejte na menší kousky. V pánvi se silným dnem rozpusťte máslo, a až začne pěnit, osmahněte na něm rybu (asi čtyři minuty z každé strany). Osolte ji a opepřete, vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě.

2

Do pánve přidejte olej a osmahněte šalotku a brokolici. Asi po pěti minutách přidejte med, citronovou šťávu, smetanu, hořčici a všechno dobře promíchejte a prohřejte.

3

Vraťte do pánve filátka, přihodte nasekanou petrželovou nať a všechno na mírném ohni ještě dvě minuty prohřívejte. Podávejte s bramborami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč