Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláčky s ostrou smetanou

Lehké a kypré

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Vaření 0:10
Britská

Ingredience

    • 300 g oloupaných brambor
    • 200 g zeleného hrášku nebo fazolek
    • 500 g plátků pevné bělomasé ryby
    • sůl a pepř na dochucení
    • mouku na poprášení
    • olej na smažení
    • 200 ml zakysané smetany
    • lžíci chilli omáčky nebo půl lžičky mletého chilli

Příprava jídla

1. Celé brambory povařte doměkka (15 až 20 minut), hrášek nebo fazolky asi 10 minut. Obojí sceďte, brambory rozmačkejte, fazolky pokrájejte na drobno.

2. V osolené vodě mezitím povařte rybu doměkka; trvá to asi 10 minut. Nechte trochu vychladnout, pak odstraňte případnou kůži
i kůstky a rozmělněte maso vidličkou.

3. Spojte s rozmačkanými bramborami a fazolkami, osolte a opepřete. Utvořte asi osm vyšších koláčků.

4. Poprašte moukou a osmažte dozlatova.

5. Smetanu rozšlehejte s chilli omáčkou či kořením. Podávejte buď zvlášť, nebo dejte lžíci ostré smetany na každý rybí koláček.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář