Koláčky s ostrou smetanou

Koláčky s ostrou smetanou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1504 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 97 g
Tuky 70 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké a kypré

Suroviny

brambory 300 g
hrášek 200 g
lze nahradit fazolkami
ryba 500 g
bělomasá, plátky
sůl
pepř
mouka
na poprášení
olej
na smažení
zakysaná smetana 200 ml
chilli omáčka 1 PL
lze nahradit půl lžičkou mletého chilli

Postup

1

Celé brambory povařte doměkka (15 až 20 minut), hrášek nebo fazolky asi 10 minut. Obojí sceďte, brambory rozmačkejte, fazolky pokrájejte nadrobno.

2

V osolené vodě mezitím povařte rybu doměkka; trvá to asi 10 minut. Nechte trochu vychladnout, pak odstraňte případnou kůži i kůstky a rozmělněte maso vidličkou.

3

Spojte s rozmačkanými bramborami a fazolkami, osolte a opepřete. Utvořte asi osm vyšších koláčků.

4

Poprašte moukou a osmažte dozlatova.

5

Smetanu rozšlehejte s chilli omáčkou či kořením. Podávejte buď zvlášť, nebo dejte lžíci ostré smetany na každý rybí koláček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit