Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláčky s ostrou smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1504 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 97 g
Tuky 70 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké a kypré

Suroviny

hrášek 200 g
nebo fazolky
bělomasá ryba 500 g
sůl
pepř
mouka
na poprášení
olej
na smažení
nebo 1/2 ČL mletého chilli

Postup

1

Celé brambory povařte doměkka (15 až 20 minut), hrášek nebo fazolky asi 10 minut. Obojí sceďte, brambory rozmačkejte, fazolky pokrájejte nadrobno.

2

V osolené vodě mezitím povařte rybu doměkka; trvá to asi 10 minut. Nechte trochu vychladnout, pak odstraňte případnou kůži i kůstky a rozmělněte maso vidličkou.

3

Spojte s rozmačkanými bramborami a fazolkami, osolte a opepřete. Utvořte asi osm vyšších koláčků.

4

Poprašte moukou a osmažte dozlatova.

5

Smetanu rozšlehejte s chilli omáčkou či kořením. Podávejte buď zvlášť, nebo dejte lžíci ostré smetany na každý rybí koláček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín