Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slané palačinky se dvěma náplněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 84
Do 50 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2912 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 217 g
Tuky 136 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Barevné a nápadité – to přesně vystihuje tyto slané palačinky, do kterých jsme zabalili dvě náplně. Ta první přestavuje klasickou kombinaci šunka-sýr a u druhé jsme se nechali inspirovat řeckým salátem. Naprosto ideální jako rychlé a syté jídlo především v horkých letních dnech.

Suroviny

Na palačinky
mléko 500 ml
vejce 3 ks
sůl 1 špetka
olej
na smažení palačinek
Na 1. náplň
malá salátová, na drobné kostičky
na drobné kostičky
na drobné kostičky
Na 2. náplň
na drobné kostičky
sýr 200 g
na drobné kostičky
na drobné kostičky
na drobné kostičky

Postup

1

Suroviny na palačinky promíchejte vidličkou nebo šlehací metlou. Těstíčko nechte alespoň čtvrt hodiny odstát. Na dno silnostěnné pánve nalijte trochu oleje – můžete ho rozetřít štětcem, aby bylo dno stejnoměrně pokryto. Pánev rozpalte na střední teplotua v té ji pokud možno udržujte.

2

Naběračkou nalijte trochu těsta na pánev a krouživým pohybem ho rozestřete. Jakmile se na spodní straně začnou tvořit hnědé puchýřky a okraje palačinky zlátnout, obraťte ji.

3

Pokud budete jíst hned, můžete palačinky nechat na kuchyňském papíře (odsaje přebytečný tuk).

4

Až trochu vychladnou, naplňte je uvedenými surovinami, stočte a příčně překrojte. Můžete je podávat ještě teplé, nebo vychladlé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín