Slané palačinky se dvěma náplněmi

Slané palačinky se dvěma náplněmi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3086 kcal
Bílkoviny 180 g
Cukr 217 g
Tuky 158 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Barevné a nápadité.

Suroviny

Na palačinky
mouka pšeničná hladká 250 g
mléko 500 ml
vejce 3 ks
sůl špetka
olej
na smažení palačinek
Na 1. náplň
okurka 1 ks
malá salátová, na drobné kostičky
rajčata 2 ks
na drobné kostičky
balkánský sýr 250 g
na drobné kostičky
Na 2. náplň
šunka 200 g
na drobné kostičky
sýr 200 g
na drobné kostičky
paprika oranžová 1 ks
na drobné kostičky
paprika žlutá 1 ks
na drobné kostičky

 

 

Postup

1

Suroviny na palačinky promíchejte vidličkou nebo šlehací metlou. Těstíčko nechte alespoň čtvrt hodiny odstát. Na dno silnostěnné pánve nalijte trochu oleje – můžete ho rozetřít štětcem, aby bylo dno stejnoměrně pokryto. Pánev rozpalte na střední teplotua v té ji pokud možno udržujte.

2

Naběračkou nalijte trochu těsta na pánev a krouživým pohybem ho rozestřete. Jakmile se na spodní straně začnou tvořit hnědé puchýřky a okraje palačinky zlátnout, obraťte ji.

3

Pokud budete jíst hned, můžete palačinky nechat na kuchyňském papíře (odsaje přebytečný tuk).

4

Až trochu vychladnou, naplňte je uvedenými surovinami, stočte a příčně překrojte. Můžete je podávat ještě teplé, nebo vychladlé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit