Barevné a nápadité.
Suroviny
Na palačinky
mouka pšeničná hladká
250
g
mléko
500
ml
vejce
3
ks
sůl
špetka
olej
na smažení palačinek
Na 1. náplň
okurka
1
ks
malá salátová, na drobné kostičky
rajče
2
ks
na drobné kostičky
balkánský sýr
250
g
na drobné kostičky
Na 2. náplň
šunka
200
g
na drobné kostičky
sýr
200
g
na drobné kostičky
paprika oranžová
1
ks
na drobné kostičky
paprika žlutá
1
ks
na drobné kostičky
Postup
1
Suroviny na palačinky promíchejte vidličkou nebo šlehací metlou. Těstíčko nechte alespoň čtvrt hodiny odstát. Na dno silnostěnné pánve nalijte trochu oleje – můžete ho rozetřít štětcem, aby bylo dno stejnoměrně pokryto. Pánev rozpalte na střední teplotua v té ji pokud možno udržujte.
2
Naběračkou nalijte trochu těsta na pánev a krouživým pohybem ho rozestřete. Jakmile se na spodní straně začnou tvořit hnědé puchýřky a okraje palačinky zlátnout, obraťte ji.
3
Pokud budete jíst hned, můžete palačinky nechat na kuchyňském papíře (odsaje přebytečný tuk).
4
Až trochu vychladnou, naplňte je uvedenými surovinami, stočte a příčně překrojte. Můžete je podávat ještě teplé, nebo vychladlé.