Koláč se sýrovým krémem

Koláč se sýrovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1944 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 70 g
Tuky 140 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vaječný sýrový krém připomíná holandskou omáčku, která se s chřestem často podává; naše verze je ale díky sýru výraznější. Koláč můžete samozřejmě péct také na plechu nebo v klasické koláčové formě.

Suroviny

listové těsto 1 bal
chřest zelený 8 ks
záleží na velikosti (8-12 výhonků)
vejce 3 ks
větší
smetana 150 ml
12% tuku
krémový sýr 3 ks
lze nahradit hrstí strouhaného tvrdého sýra
sůl
pepř

1Chřest krátce (asi pět minut) předvařte v osolené vodě.

2Listové těsto rozválejte na potřebnou velikost a vložte do pekáčku nebo do alobalové formy na jedno použití. Z těsta vytvarujte okraje, aby sýrová náplň nemohla vytékat.

3Poklaďte výhonky chřestu. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

4Smíchejte vejce, smetanu a sýr (tavený napřed rozmačkejte vidličkou) a směs podle chuti osolte a opepřete. Přelijte přes chřest.

5Koláč vložte do trouby a zapékejte asi dvacet minut, až sýrový krém ztuhne a okraje těsta zezlátnou. Podávejte pokud možno hned po upečení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit