0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč se sýrovým krémem

Koláč se sýrovým krémem

4.9 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1944 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 70 g
Tuky 140 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vaječný sýrový krém připomíná holandskou omáčku, která se s chřestem často podává; naše verze je ale díky sýru výraznější. Koláč můžete samozřejmě péct také na plechu nebo v klasické koláčové formě.

Suroviny

listové těsto 1 bal
chřest zelený 8 ks
záleží na velikosti (8-12 výhonků)
vejce 3 ks
větší
smetana 150 ml
12% tuku
krémový sýr 3 ks
lze nahradit hrstí strouhaného tvrdého sýra
sůl
pepř

Postup

1

Chřest krátce (asi pět minut) předvařte v osolené vodě.

2

Listové těsto rozválejte na potřebnou velikost a vložte do pekáčku nebo do alobalové formy na jedno použití. Z těsta vytvarujte okraje, aby sýrová náplň nemohla vytékat.

3

Poklaďte výhonky chřestu. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

4

Smíchejte vejce, smetanu a sýr (tavený napřed rozmačkejte vidličkou) a směs podle chuti osolte a opepřete. Přelijte přes chřest.

5

Koláč vložte do trouby a zapékejte asi dvacet minut, až sýrový krém ztuhne a okraje těsta zezlátnou. Podávejte pokud možno hned po upečení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit