Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí polévka s knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1742 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 55 g
Tuky 125 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kvalitní vývar je kouzelnou ingrediencí, která polévku povýší na mocnou zbraň. Pokud nemusíte dodržovat židovské tradice, nahraďte mleté macesy strouhankou z dietních sucharů.

Suroviny

s kůží a kostmi
mrkev 1 ks
kopr hrst
čerstvý
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na knedlíčky
vejce 2 ks
rostlinný olej 2 PL
voda 2 PL
perlivá
strouhanka 50 g
nebo hrst drcených macesů
sůl ½ ČL

Postup

1

Kuřecí stehna zalijte ve velkém hrnci asi půldruhým litrem studené vody, přidejte mrkev, cibuli, sůl a uveďte do varu. Pak plamen stáhněte, aby se budoucí vývar jen mírně provářel (můžete ho připravit i den předem, stejně jako knedlíčky). Průběžně odstraňujte bílou pěnu z povrchu.

2

Po čtyřiceti minutách vyjměte kuřecí stehna, odstraňte kůži a maso naloupejte na vlákna; dobře to jde pomocí vidličky. Kosti vraťte do hrnce a pomalu vařte ještě hodinu a půl. Na závěr polévku přeceďte a podle potřeby dosolte a opepřete.

3

Vejce, vodu a olej spolu promíchejte, přidejte strouhanku, osolte a propracujte. Zabalte do fólie a uložte zhruba na půl hodiny do chladu; směs pak půjde lépe tvarovat. Poprašte si ruce trochou strouhanky a vytvořte asi dvanáct knedlíčků. Zhruba pět minut je povařte.

4

Do horkého vývaru vložte maso, povařené knedlíčky a ještě krátce prohřejte. Ozdobte koprem a podávejte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

04.09.2007 15:42
Recept se nachází v č.1/06, str.71
18.09.2006 12:58
Jen bych se ráda zeptala, z jakého důvodu je vhodné ostraňovat během přípravy vývaru z jeho povrchu bílou pěnu? Jak vlastně vzniká a z čeho je? Děkuji předem za Vaše odpovědi *
12.01.2007 16:09
Bílá pěna je myslím sražená bílkovina z masa a pokud vím, odstraňovala se z estetických důvodů. Navíc se prý vývar čistil od částeček narušujících čirost vaječným bílkem. Nic z toho nedělám, a všichni si pochvalují.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč