Kuřecí vývar
Na dokonalý kuřecí vývar budete potřebovat jen několik málo surovin a čas. Nákup samotných kuřecích skeletů, vás v řeznictví přijde na pár desítek korun, přitom polévku vykouzlíte skvostnou. Pak už jen stačí přidat kořenovou zeleninu, domácí nudle, svítek, noky nebo knedlíčky a můžete servírovat. Horký kuřecí vývar vás postaví na nohy při nachlazení i kocovině.
...
- Dopřejte vývaru dlouhé tažení, aby byl vývar čirý, plný cenných látek a poctivé chuti z masa a kostí.
- Při přípravě vývaru používejte hlavně kosti. Může jít o celý skelet, krky, křídla nebo kuřecí stehno.
- Pro dosažení silné chuti a výrazné barvy opečte do vývaru kořenovou zeleninu na pár kapkách olivového oleje.
- Pokud toužíte po polévce s masem, přidejte část masa do vývaru až před koncem vaření, aby bylo maso pěkně šťavnaté.
- Poctivý vývar má spoustu zdravotních benefitů a je lékem na různé neduhy.
Celý popis