0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí polévka s krupicovými nočky

Kuřecí polévka s krupicovými nočky

4.1 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2075 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 258 g
Tuky 74 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivý vývar

Suroviny

kuře 1 ks
lze nahradit 4-5 skelety
mrkev 2 ks
celer 0.25 ks
petržel 1 ks
cibule 1 ks
i se slupkou
česnek 1 stroužek
bobkový list 2 ks
pepř mletý 8 kulička
nové koření 6 kulička
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
nasekaná
Na nočky
máslo 1 PL
máslo 30 g
vejce 2 ks
petrželka 1 hrst
nasekaná nahrubo
krupice 6 PL

1 Kuře rozdělte na čtvrtky (použijete-li kuřecí skelety, nasekejte je na menší kusy), vložte do hrnce, přidejte očištěnou zeleninu v celku, oloupaný česnek a rozpůlenou cibuli i se slupkou (dá polévce barvu). Zalijte 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Vařte 5 minut a seberte pěnu. Přidejte koření, mírně osolte a ztlumte plamen. Těsně pod bodem varu "vařte" tak dlouho, až zelenina změkne. Pak ji vyjměte, nechte vychladnout a potom nakrájejte na kostičky. Vývar vařte ještě 1,5–2 hodiny. Přeceďte, maso oberte a pokrájejte na kousky.

2 Na nočky do vlažného mléka s rozpuštěným máslem zašlehejte vejce a petrželku, osolte a přisypte krupici. Umíchejte hladké těsto a nechte ho 15 minut odpočinout.

3 Z pevného těsta tvarujte lžící noky, které vařte cca 7 minut ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou. Vyberte je děrovanou sběračkou a omastěte máslem, aby se neslepily. Hotový vývar dochuťte solí a pepřem, vsypte zeleninu, maso, nočky a nasekanou čerstvou petrželku.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit