Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí polévka s krupicovými nočky

Poctivý vývar

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT2H
Vaření 2:00
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 celé kuře nebo 4–5 skeletů
    • 2 mrkve
    • 1/4 celeru
    • 1 petržel
    • 1 cibule i se slupkou
    • 1 stroužek česneku
    • 2 bobkové listy
    • 8 kuliček černého pepře
    • 6 kuliček nového koření
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst nasekané petrželky

    NA NOČKY

    • 1 lžíce mléka
    • 30g másla + trocha navíc
    • 2 vejce
    • hrst nahrubo nasekané petrželky
    • 6 lžic krupice

Příprava jídla

1 Kuře rozdělte na čtvrtky (použijete-li kuřecí skelety, nasekejte je na menší kusy), vložte do hrnce, přidejte očištěnou zeleninu v celku, oloupaný česnek a rozpůlenou cibuli i se slupkou (dá polévce barvu). Zalijte 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Vařte 5 minut a seberte pěnu. Přidejte koření, mírně osolte a ztlumte plamen. Těsně pod bodem varu "vařte" tak dlouho, až zelenina změkne. Pak ji vyjměte, nechte vychladnout a potom nakrájejte na kostičky. Vývar vařte ještě 1,5–2 hodiny. Přeceďte, maso oberte a pokrájejte na kousky.

2 Na nočky do vlažného mléka s rozpuštěným máslem zašlehejte vejce a petrželku, osolte a přisypte krupici. Umíchejte hladké těsto a nechte ho 15 minut odpočinout.

3 Z pevného těsta tvarujte lžící noky, které vařte cca 7 minut ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou. Vyberte je děrovanou sběračkou a omastěte máslem, aby se neslepily. Hotový vývar dochuťte solí a pepřem, vsypte zeleninu, maso, nočky a nasekanou čerstvou petrželku.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kanec se šípkovou omáčkou

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Česká kuchyně – polévky

Přidat komentář