Kuřecí polévka s krupicovými nočky

Kuřecí polévka s krupicovými nočky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2075 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 258 g
Tuky 74 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivý vývar

Související recepty

Suroviny

kuře 1 ks
lze nahradit 4-5 skelety
mrkev 2 ks
celer 0.25 ks
petržel 1 ks
cibule 1 ks
i se slupkou
česnek 1 stroužek
bobkový list 2 ks
pepř mletý 8 kulička
nové koření 6 kulička
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
nasekaná
Na nočky
máslo 1 PL
máslo 30 g
vejce 2 ks
petrželka 1 hrst
nasekaná nahrubo
krupice 6 PL

1 Kuře rozdělte na čtvrtky (použijete-li kuřecí skelety, nasekejte je na menší kusy), vložte do hrnce, přidejte očištěnou zeleninu v celku, oloupaný česnek a rozpůlenou cibuli i se slupkou (dá polévce barvu). Zalijte 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Vařte 5 minut a seberte pěnu. Přidejte koření, mírně osolte a ztlumte plamen. Těsně pod bodem varu "vařte" tak dlouho, až zelenina změkne. Pak ji vyjměte, nechte vychladnout a potom nakrájejte na kostičky. Vývar vařte ještě 1,5–2 hodiny. Přeceďte, maso oberte a pokrájejte na kousky.

2 Na nočky do vlažného mléka s rozpuštěným máslem zašlehejte vejce a petrželku, osolte a přisypte krupici. Umíchejte hladké těsto a nechte ho 15 minut odpočinout.

3 Z pevného těsta tvarujte lžící noky, které vařte cca 7 minut ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou. Vyberte je děrovanou sběračkou a omastěte máslem, aby se neslepily. Hotový vývar dochuťte solí a pepřem, vsypte zeleninu, maso, nočky a nasekanou čerstvou petrželku.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit