Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketové placičky

Cuketa patří mezi všestranné a vděčné druhy zeleniny; dá se připravovat snad na milion způsobů. Vždycky ale potřebuje trochu chuťově podpořit – například kari kořením, bylinkami nebo česnekem, tak jako v našem receptu.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
40 (hlasů)
Počet porcí: 18 koláčků
Doba přípravy: Do hodiny
Odkapání: 20 minut
PT10M
Zelenina

Ingredience

    • 370 g cukety, nastrouhané na hrubém struhadle
    • ½ lžičky kari koření
    • 1 čerstvou chilli papričku, bez jadérek, jemně nasekanou
    • 1 prolisovaný stroužek česneku
    • 2 jemně nakrájené jarní cibulky
    • ½ lžičky čerstvých lístků tymiánu (nebo špetku sušeného)
    • 1 vejce
    • 70 ml mléka
    • 140 g hladké kouky
    • 1½ lžičky kypřicího prášku
    • sůl a pepř
    • olej na smažení

     


    Na ozdobu:

     

     

    • 4 lžíce pikantní rajčatové omáčky nebo vašeho oblíbeného čatní
    • 1 balení mozzarelly, nakrájené na malé kostičky

     

Příprava jídla

1. Cuketu nasypte do cedníku, posolte, protřeste a nechte dvacet minut stát. Pak ji opláchněte proudem vody, vyždímejte a zbylou tekutinu ještě odsajte ubrouskem.

2. Teď můžete s pomocí dětí smíchat nastrouhanou cuketu s kari kořením, česnekem, chilli papričkou, jarní cibulkou a tymiánem; všechno posolit a vydatně opepřit. V misce rozmíchejte vejce a mléko, přidejte prosátou mouku s kypřicím práškem a spojte s okořeněnou cuketou.

3. Nepřilnavou pánev lehce potřete olejem a rozpalte ho. Z těsta tvarujte lžičkou placičky a pak je smažte; stačí přibližně tři minuty z každé strany. Hotové uchovejte v teple.

4. Před servírováním předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Placičky poskládejte na pečicí papír, na každou kápněte trochu rajčatové omáčky nebo čatní a nahoru položte kousek mozzarelly. Zapékejte tak osm až deset minut, až budou placičky teplé a sýr roztavený.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.64

Přidat komentář