Výrazná rýže, jemně ostrý šmrnc citronů, bylinky a pochopitelně sladké, křupavé pinie dodají cuketám senzační říz!
Suroviny
Postup
Cuketám odkrojte špičky a nožem a lžičkou vydlabejte dřeň tak, aby zůstal asi půlcentimetrový okraj. Vydlabanou dřeň jemně nasekejte – do náplně budete potřebovat větší hrst, zbytek použijte třeba do polévky.
Na větší silnostěnné pánvi rozehřejte olej a osmahněte nasekanou dřeň, cibulku a česnek, až cibule zprůsvitní; stačí tak tři minuty. Vsypte jadérka a smažte ještě dvě minuty. Stáhněte z ohně a promíchejte s rýží a zbylými ingrediencemi.
Naplňte cuketové soudky, potřete je celé olejem a vložte pod gril na 10–15 minut, aby cukety zvláčněly a hezky se opekly. Hlídejte, aby se nespálily!
Plošně Pokud se vám nechce do soudečků, pak cukety podélně rozpulte a vydlabejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
Komentáře