0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné cuketové soudky

Plněné cuketové soudky

2.3/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 194 g
Tuky 28 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazná rýže, jemně ostrý šmrnc citronů, bylinky a pochopitelně sladké, křupavé pinie dodají cuketám senzační říz!

Suroviny

malé
olivový olej
na smažení a potření
cibule ½ ks
velké, nasekané
česnek 2 stroužky
rozdrcený
piniové oříšky ¼ hrnku
rýže 1 hrnek
přírodní basmati, uvařená
bylinky 4 PL
např. sekaná čerstvá máta a petržel
citronová šťáva 2 PL
citronová kůra 1 PL
strouhaná
sůl
pepř
na dochucení

1 Cuketám odkrojte špičky a nožem a lžičkou vydlabejte dřeň tak, aby zůstal asi půlcentimetrový okraj. Vydlabanou dřeň jemně nasekejte – do náplně budete potřebovat větší hrst, zbytek použijte třeba do polévky.

2 Na větší silnostěnné pánvi rozehřejte olej a osmahněte nasekanou dřeň, cibulku a česnek, až cibule zprůsvitní; stačí tak tři minuty. Vsypte jadérka a smažte ještě dvě minuty. Stáhněte z ohně a promíchejte s rýží a zbylými ingrediencemi.

3 Naplňte cuketové soudky, potřete je celé olejem a vložte pod gril na 10–15 minut, aby cukety zvláčněly a hezky se opekly. Hlídejte, aby se nespálily!

Plošně  Pokud se vám nechce do soudečků, pak cukety podélně rozpulte a vydlabejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/07, str.81

Anonym

Moc dobré, náplň je skvělá. Jen cukety chtějí dělat chvíli jen tak v troubě a gril zapnout až nakonec, protože jinak všechno zčerná, zejména píniové oříšky černají pekelně rychle. Ale možná jsem měla přliš vysoké soudečky(do nízkých by ale podle rozpisu přebývala náplň.)

Anonym

je to vynikajici, jen pro milovniky masa se da pridat mlete maso se slaninou na dno cuketek

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč