Plněné cuketové soudky

Plněné cuketové soudky

2.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 194 g
Tuky 28 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazná rýže, jemně ostrý šmrnc citronů, bylinky a pochopitelně sladké, křupavé pinie dodají cuketám senzační říz!

Suroviny

cuketa 6 ks
malé
olivový olej
na smažení a potření
cibule 0.5 ks
velké, nasekané
česnek 2 stroužky
rozdrcený
piniové oříšky 0.25 hrnku
rýže 1 hrnek
přírodní basmati, uvařená
bylinky 4 PL
např. sekaná čerstvá máta a petržel
citronová štáva 2 PL
citronová kůra 1 PL
strouhaná
sůl
pepř
na dochucení

1 Cuketám odkrojte špičky a nožem a lžičkou vydlabejte dřeň tak, aby zůstal asi půlcentimetrový okraj. Vydlabanou dřeň jemně nasekejte – do náplně budete potřebovat větší hrst, zbytek použijte třeba do polévky.

2 Na větší silnostěnné pánvi rozehřejte olej a osmahněte nasekanou dřeň, cibulku a česnek, až cibule zprůsvitní; stačí tak tři minuty. Vsypte jadérka a smažte ještě dvě minuty. Stáhněte z ohně a promíchejte s rýží a zbylými ingrediencemi.

3 Naplňte cuketové soudky, potřete je celé olejem a vložte pod gril na 10–15 minut, aby cukety zvláčněly a hezky se opekly. Hlídejte, aby se nespálily!

Plošně  Pokud se vám nechce do soudečků, pak cukety podélně rozpulte a vydlabejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Moc dobré, náplň je skvělá. Jen cukety chtějí dělat chvíli jen tak v troubě a gril zapnout až nakonec, protože jinak všechno zčerná, zejména píniové oříšky černají pekelně rychle. Ale možná jsem měla přliš vysoké soudečky(do nízkých by ale podle rozpisu přebývala náplň.)

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit