Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné cuketové soudky

Plněné cuketové soudky

2.5/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 194 g
Tuky 28 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazná rýže, jemně ostrý šmrnc citronů, bylinky a pochopitelně sladké, křupavé pinie dodají cuketám senzační říz!

Suroviny

malé
olivový olej
na smažení a potření
cibule ½ ks
velké, nasekané
česnek 2 stroužky
rozdrcený
piniové oříšky ¼ hrnku
rýže 1 hrnek
přírodní basmati, uvařená
bylinky 4 PL
např. sekaná čerstvá máta a petržel
strouhaná
sůl
pepř
na dochucení

1 Cuketám odkrojte špičky a nožem a lžičkou vydlabejte dřeň tak, aby zůstal asi půlcentimetrový okraj. Vydlabanou dřeň jemně nasekejte – do náplně budete potřebovat větší hrst, zbytek použijte třeba do polévky.

2 Na větší silnostěnné pánvi rozehřejte olej a osmahněte nasekanou dřeň, cibulku a česnek, až cibule zprůsvitní; stačí tak tři minuty. Vsypte jadérka a smažte ještě dvě minuty. Stáhněte z ohně a promíchejte s rýží a zbylými ingrediencemi.

3 Naplňte cuketové soudky, potřete je celé olejem a vložte pod gril na 10–15 minut, aby cukety zvláčněly a hezky se opekly. Hlídejte, aby se nespálily!

Plošně  Pokud se vám nechce do soudečků, pak cukety podélně rozpulte a vydlabejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

28.04.2008 11:38
je to vynikajici, jen pro milovniky masa se da pridat mlete maso se slaninou na dno cuketek
21.04.2008 11:44
Moc dobré, náplň je skvělá. Jen cukety chtějí dělat chvíli jen tak v troubě a gril zapnout až nakonec, protože jinak všechno zčerná, zejména píniové oříšky černají pekelně rychle. Ale možná jsem měla přliš vysoké soudečky(do nízkých by ale podle rozpisu přebývala náplň.)
09.04.2008 08:42
Recept se nachází v č.6/07, str.81

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč