Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketové placičky s kari

Cuketové placičky s kari

4.1/5 Počet hodnocení: 47
Do hodiny 18 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1492 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 161 g
Tuky 52 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketa patří mezi všestranné a vděčné druhy zeleniny; dá se připravovat snad na milion způsobů. Vždycky ale potřebuje trochu chuťově podpořit – například kari kořením, bylinkami nebo česnekem, tak jako v našem receptu.

Suroviny

cuketa 370 g
nastrouhaná na hrubo
kari koření ½ ČL
chilli sušené 1 ks
čerstvé, bez jadérek, najemno nasekané
česnek 1 stroužek
prolisovaný
jarní cibulka 2 ks
jemně nakrájené
tymián 1 ČL
čerstvé lístky nebo špetka sušeného
vejce 1 ks
mléko 70 ml
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sůl
pepř
olej
na smažení
Na ozdobu
rajčatová passata - pyré 4 PL
pikatní verze nebo čatní
nakrájená na kostičky

Postup

1

Cuketu nasypte do cedníku, posolte, protřeste a nechte dvacet minut stát. Pak ji opláchněte proudem vody, vyždímejte a zbylou tekutinu ještě odsajte ubrouskem.

2

Teď můžete s pomocí dětí smíchat nastrouhanou cuketu s kari kořením, česnekem, chilli papričkou, jarní cibulkou a tymiánem; všechno posolit a vydatně opepřit. V misce rozmíchejte vejce a mléko, přidejte prosátou mouku s kypřicím práškem a spojte s okořeněnou cuketou.

3

Nepřilnavou pánev lehce potřete olejem a rozpalte ho. Z těsta tvarujte lžičkou placičky a pak je smažte; stačí přibližně tři minuty z každé strany. Hotové uchovejte v teple.

4

Před servírováním předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Placičky poskládejte na pečicí papír, na každou kápněte trochu rajčatové omáčky nebo čatní a nahoru položte kousek mozzarelly. Zapékejte tak osm až deset minut, až budou placičky teplé a sýr roztavený.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

04.09.2007 16:37
Recept se nachází v č.1/06, str.64

Apetit magazín