Cuketa patří mezi všestranné a vděčné druhy zeleniny; dá se připravovat snad na milion způsobů. Vždycky ale potřebuje trochu chuťově podpořit – například kari kořením, bylinkami nebo česnekem, tak jako v našem receptu.
Suroviny
Postup
Cuketu nasypte do cedníku, posolte, protřeste a nechte dvacet minut stát. Pak ji opláchněte proudem vody, vyždímejte a zbylou tekutinu ještě odsajte ubrouskem.
Teď můžete s pomocí dětí smíchat nastrouhanou cuketu s kari kořením, česnekem, chilli papričkou, jarní cibulkou a tymiánem; všechno posolit a vydatně opepřit. V misce rozmíchejte vejce a mléko, přidejte prosátou mouku s kypřicím práškem a spojte s okořeněnou cuketou.
Nepřilnavou pánev lehce potřete olejem a rozpalte ho. Z těsta tvarujte lžičkou placičky a pak je smažte; stačí přibližně tři minuty z každé strany. Hotové uchovejte v teple.
Před servírováním předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Placičky poskládejte na pečicí papír, na každou kápněte trochu rajčatové omáčky nebo čatní a nahoru položte kousek mozzarelly. Zapékejte tak osm až deset minut, až budou placičky teplé a sýr roztavený.
Komentáře