Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketové koláčky s parmazánem

Cuketové koláčky s parmazánem

4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 12 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 765 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 20 g
Tuky 52 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální příloha

Související recepty

Suroviny

cuketa 400 g
malé, pokrájené na tenké plátky
na vymazání formy
olivový olej
na opečení cuket
vejce 2 ks
prošlehaná se smetanou na vaření, solí a pepřem
sůl
pepř
strouhaného

Postup

1

Máslem vymažte dvanáctidůlkovou muffinovou formu. Cukety zprudka osmahněte na oleji, vyjměte a nechte vychladnout. K vejcím se smetanou přimíchete tři čtvrtiny parmazánu.

2

Cukety rozdělte do důlků, zalijte vaječnou směsí a posypte zbylým sýrem. Pečte v troubě při 190 stupních patnáct až dvacet minut, až koláčky vyběhnou a zezlátnou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

13.01.2016 15:26

Dnes jsem je dělala k obědu s bramborem . Vynikající!!!!! :-))

24.04.2008 18:55
Recept se nachází v č.6/07, str.56
16.04.2008 10:15
do jakých důlků? forma na muffins nebo?
16.04.2008 23:37
důlky - ve formě na muffiny jsou přeci důlky, je tvarovaná...? co je na tom k nepochopení?
21.04.2008 17:57
tak na co bych se vymluvila... prostě jsem to přelítla a nenapadlo mě že... no nic... negramotnej blbec :)))

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...