Skvělý způsob, jak zkonzumovat úrodu. Nemáte-li zrovna po ruce žluté cukety, použijte obyčejné.
Suroviny
máslo
20
g
cuketa
5
ks
žlutá, malá, nastrouhaná nahrubo
ricotta
100
g
vejce
1
ks
mouka pšeničná hladká
2
PL
kypřicí prášek do pečiva
½
ČL
chilli paprička
1
ks
červená, bez semen a pokrájená najemno
jarní cibulka
2
ks
pokrájená na jemné plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na smažení
1 V pánvi rozehřejte polovinu másla a asi 5 minut na něm dozlatova opékejte cukety. Nechte okapat na papírové utěrce. V míse promíchejte cukety, ricottu, zbytek másla, mouku s kypřicím práškem, vejce, chilli papričku, cibulky, sůl a pepř.
2 V pánvi rozehřejte olej, vložte do něj vždy lžíci směsi a opečte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce. Pokračujte do spotřebování ingrediencí. Podávejte se zelenými lístky, například mladého špenátu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů)
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(44 receptů)