Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketové lívanečky s ricottou

Cuketové lívanečky s ricottou

3.3/5 Počet hodnocení: 67
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 837 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 62 g
Tuky 46 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý způsob, jak zkonzumovat úrodu. Nemáte-li zrovna po ruce žluté cukety, použijte obyčejné.

Suroviny

žlutá, malá, nastrouhaná nahrubo
ricotta 100 g
vejce 1 ks
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
červená, bez semen a pokrájená najemno
jarní cibulka 2 ks
pokrájená na jemné plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na smažení

Postup

1

V pánvi rozehřejte polovinu másla a asi 5 minut na něm dozlatova opékejte cukety. Nechte okapat na papírové utěrce. V míse promíchejte cukety, ricottu, zbytek másla, mouku s kypřicím práškem, vejce, chilli papričku, cibulky, sůl a pepř.

2

V pánvi rozehřejte olej, vložte do něj vždy lžíci směsi a opečte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce. Pokračujte do spotřebování ingrediencí. Podávejte se zelenými lístky, například mladého špenátu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...