Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vařené hovězí žebro s feferonovou hořčicí a jablečným křenem

U nás zatím hovězí žebra zůstávají skrytým pokladem řeznictví. Je načase objevit jejich báječnou chuť!

Vydání: 2013/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření 120 minut
PT2H
Vaření 2:00
Maso Česká

Ingredience

    • 2 kg hovězích žeber v celku
    • 2 cibule, oloupané
    • 2 stroužky česneku, oloupané
    • 1/4 celeru, očištěného
    • 1 mrkev, očištěné
    • 1 petržel, očištěná
    • divoké koření: 2 bobkové listy, 8 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření
    • sůl
    • chleba k podávání


    NA FEFERONOVOU HOŘČICI

    • 3 nakládané feferonky (např. feferony pálivé, Efko, 30Kč/300g)
    • 100 g plnotučné hořčice
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 3 lžíce majonézy


    NA JABLEČNÝ KŘEN

    • 150 g čerstvého křenu, oloupaného
    • 2 červená jablka, zbavená jádřince
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • 50 ml teplého hovězího vývaru (nemusí být)
    • 1/2 lžičky moučkového cukru
    • 1 lžička octa

     

Příprava jídla

1 Na hořčici vyberte pěkně červené feferonky, zbavte je semen a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s ostatními přísadami a podle chuti osolte. Dejte do chladničky.

2 Nastrouhejte křen najemno a jablka nahrubo. Jablka ihned pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. V misce křen zalijte vývarem a minutku nechte vsakovat. Vmíchejte ostatní přísady, osolte a nechte v chladničce rozležet.

3 Hovězí žebra dejte do hrnce, přidejte zeleninu a zalijte studenou vodou tak, aby maso bylo potopené. Osolte a přiveďte k varu. Na hladině se vytvoří pěna. Seberte ji odpěňovačkou nebo malým sítkem. Přidejte divoké koření, ztlumte a zvolna vařte doměkka; trvá to asi 2 hodiny.

4 Podávejte s hořčicí, jablečným křenem a s čerstvým chlebem.

 

NĚCO NAVÍC

Maso v žádném případě nenechte vařit klokotem.  Pomalé, pozvolné vaření je v tomto případě zásadní pro dokonalý výsledek. Odměnou vám bude maso měkké jako dortík, které z kosti snadno vyloupnete jen prstem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí žebro BBQ s celerovým salátem

REKLAMA

Přidat komentář