0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vařené hovězí žebro s hrachovou kaší

Vařené hovězí žebro s hrachovou kaší

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4303 kcal
Bílkoviny 291 g
Sacharidy 396 g
Tuky 189 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá kombinace. Hovězí maso výborně chutná s hrachovou kaší ochucenou česnekem.

Suroviny

hovězí žebra 1 kg
mrkev 2 ks
petržel 2 ks
celer 0.25 ks
sůl
bobkový list 2 ks
pepř 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
Na hrachovou kaši
hrách 300 g
suchý, loupaný
cibule 1 ks
na plátky
máslo 2 PL
mouka pšeničná hladká 30 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
drcený

1 Hrách den předem namočte do studené vody. Druhý den dejte maso, kořenovou zeleninu, sůl a divoké koření do hrnce, zalijte horkou vodou tak, aby bylo potopené, a uvařte doměkka, aby šlo od kosti, asi 2–3 hodiny.

2 Namočený hrách slijte, zalijte čerstvou vodou a podle návodu na obalu uvařte doměkka. Rozmělněte ponorným mixérem. Kaši můžete naředit vodou slitou z vařeného hrachu, nebo naopak zahustit jíškou připravenou z másla a mouky. Osolte, opepřete a vmíchejte česnek.

3 Vařené hovězí oberte a naporcujte. Podávejte spolu s hrachovou kaší a ozdobte osmaženou cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Vařené hovězí je výborné i s vařenými bramborami a fazolkami nakyselo: V páře uvařte 400 g fazolových lusků (mražených či čerstvých) téměř doměkka. Na 2 lžících másla zpěňte 1 lžíci hladké mouky, minutu míchejte, zalijte 100 ml mléka a dobře rozšlehejte. Vložte fazolky, osolte, opepřete a vařte do zhoustnutí. Pokrm zjemněte 100 g zakysané smetany a podle chuti dotáhněte bílým vinným octem a cukrem. Nakonec vmíchejte nasekaný kopr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit