Zajímavá kombinace. Hovězí maso výborně chutná s hrachovou kaší ochucenou česnekem.
Suroviny
Postup
Hrách den předem namočte do studené vody. Druhý den dejte maso, kořenovou zeleninu, sůl a divoké koření do hrnce, zalijte horkou vodou tak, aby bylo potopené, a uvařte doměkka, aby šlo od kosti, asi 2–3 hodiny.
Namočený hrách slijte, zalijte čerstvou vodou a podle návodu na obalu uvařte doměkka. Rozmělněte ponorným mixérem. Kaši můžete naředit vodou slitou z vařeného hrachu, nebo naopak zahustit jíškou připravenou z másla a mouky. Osolte, opepřete a vmíchejte česnek.
Vařené hovězí oberte a naporcujte. Podávejte spolu s hrachovou kaší a ozdobte osmaženou cibulkou.
NĚCO NAVÍC
Vařené hovězí je výborné i s vařenými bramborami a fazolkami nakyselo: V páře uvařte 400 g fazolových lusků (mražených či čerstvých) téměř doměkka. Na 2 lžících másla zpěňte 1 lžíci hladké mouky, minutu míchejte, zalijte 100 ml mléka a dobře rozšlehejte. Vložte fazolky, osolte, opepřete a vařte do zhoustnutí. Pokrm zjemněte 100 g zakysané smetany a podle chuti dotáhněte bílým vinným octem a cukrem. Nakonec vmíchejte nasekaný kopr.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 8 receptů na hovězí žebra: luxusní BBQ žebírka i dlouho tažený vývar(8 receptů )
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů )